Ofenzivní trable Valencie ukončil proti utrápené Granadě uzdravený Almeida

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ofenzivní trable Valencie ukončil proti utrápené Granadě uzdravený Almeida
K výhře stačila jediná branka.
K výhře stačila jediná branka.AFP
Fotbalisté Valencie vyzráli ve 26. kole La Ligy na Granadu, kterou porazili na jejím hřišti 1:0. Domácí sice měli od úvodních minut více ze hry, v 77. minutě ovšem neuhlídali střídajícího Andrého Almeidu (23), jenž se po dlouhodobém zranění prosadil poprvé v letošním ročníku. Netopýři tak jeho zásluhou prolomili dvouzápasové střelecké sucho a posunuli se v tabulce na sedmou příčku. Nazaríes naopak po páté prohře v řadě zůstávají předposlední.

Granada – Valencia 0:1

Úvod utkání patřil nečekaně outsiderovi, který na domácí půdě nastoupil na soupeře zcela nebojácně. Ve 13. minutě Myrto Uzuni ranou z hrany vápna řádně protáhl gruzínského hrdinu nedávné baráže o postup na Euro Giorgiho Mamardashviliho.

O pět minut později ofenzivní úsilí vyvinul další z Granaďanů Gerard Gumbau, jehož až příliš přesná dalekonosná rána skončila na spojnici břevna a tyče. Hostující tým nedokázal zasáhnout branku ani jedinkrát, a svěřenci Rubéna Baraji tak rozhodně měli během poločasové přestávky o čem přemýšlet.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Zvýšit svou nebezpečnost se Los Che nedařilo ani po změně stran, poklesla také úspěšnost útočného snažení domácího celku. V 73. minutě mohl ofenzivní šeď rozčísnout Jesús Vázquez, to by ale svou dorážku z hrany malého vápna nesměl poslat výrazně nad.

O několik minut později se ovšem hosté mohli radovat, osudovým se nováčkovi soutěže ukázal být rohový kop. Z něj balon doputoval na kopačku Almeidy, který perfektně mířenou ranou do pravého dolního rohu nedal domácímu gólmanovi šanci.

Hodnocení hráčů.
Hodnocení hráčů.Livesport

Tabulka La Ligy