Ofenzivu Las Palmas probral obránce. Atlético spasila penalta, Betis i Barcelona ztratily

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ofenzivu Las Palmas probral obránce. Atlético spasila penalta, Betis i Barcelona ztratily

Aktualizováno
Nováček z Las Palmas se venku dočkal prvního gólu i výhry.
Nováček z Las Palmas se venku dočkal prvního gólu i výhry.AFP
V devátém kole La Ligy nováček z Las Palmas překvapil, když vyhrál na hřišti Villarrealu 2:1. Tým z Kanárských ostrovů přitom dosud jako jediný v nejvyšší španělské soutěži nezískal venku ani bod a na soupeřových hřištích se do nedělního zápasu netrefil ani jednou. Atlético prodloužilo působivou šňůru domácích vítězství díky penaltě v závěru zápasu s Realem Sociedad. Betis po vítězství nad Spartou v Evropské lize remizoval na hřišti Depotiva Alavés, pouze bod vydolovala i Barcelona v Granadě.

Villarreal – Las Palmas 1:2

O první gólový zápis sezony Las Palmas na hřištích soupeře se chvíli před přestávkou postaral obránce z Rovníkové Guiney Saúl Coco, jenž výstavním premiérovým zásahem mezi španělskou elitou přiblížil klub z Kanárských ostrovů výhře.

Rozdílovou branku zaznamenal po změně stran Marc Cardona. Hosté sice zůstali se šesti trefami nejhůře skórujícím týmem soutěže, posunuli se však v tabulce do její horní poloviny. Naopak celek z Valencijského společenství zaplul až k sestupovým vodám.

Statsitiky utkání.
Statsitiky utkání.Opta by Stats Perform

Atlético Madrid – Real Sociedad 2:1

Duel gólově otevřel ve 22. minutě Samuel Lino, který se v dresu Los Colchoneros prosadil vůbec poprvé. Na trefu talentovaného Brazilce ovšem odpověděl zkušený Mikel Oyarzabal.

Když už se zdálo, že utkání spěje k remíze, dostali domácí možnost zahrávat pokutový kop. Ten proměnil Antoine Griezmann a tým z hlavního města tak na domácím stadionu ovládl už 13. ligový zápas po sobě.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Alavés – Betis 1:1

Alavés proti zelenobílým bodoval po více než třech letech. Výsledek vyrovnaného zápasu dostal finální podobu už v první půli, kdy se o obě branky postarali zelenobílí. Na akrobatickou dorážku, kterou otevřel ve 32. minutě skóre Ayoze Pérez, odpověděl hned o tři minuty později nešťastník Héctor Bellerín.

Odraz balonu od jeho stehna do vlastní sítě po předchozím fantastickém zákroku Claudia Brava tak pro Betis v konečném zúčtování znamenal ztrátu dvou bodů.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Celta Vigo – Getafe 2:2

Hosté se na Estadio Balaídos ujali rychlého vedení, kromě přesné mušky si však přivezli také pořádně ostré lokty. Už v první půli totiž viděli hned šest žlutých karet, dvě z nich pak Domingos Duarte, jenž byl už ve 30. minutě, kdy vládl remízový stav, vyloučen.

Krátce poté se ale paradoxně prosadil Mason Greenwood, který se po příchodu z Manchesteru United trefil poprvé. Posledním úspěšným střelcem však byl domácí Jörgen Strand Larsen.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Granada –⁠ Barcelona 2:2

O obě branky outsidera se postaral Bryan Zaragoza, jenž se poprvé zapsal na listinu střelců hned po 17 vteřinách, a zaznamenal tak nejrychlejší ligovou trefu do sítě Katalánců v tomto století. Kontaktní branku vstřelil v závěru první půle Lamine Yamal, který se stal ve věku 16 let a 87 dní nejmladším střelcem v historii soutěže. Blaugranas si pak udrželi dosavadní neporazitelnost ve španělské nejvyšší soutěži zásluhou vyrovnání z kopačky Sergiho Roberta.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport