Girona opět najela na vítěznou vlnu. Návrat Realu na první místo režíroval Bellingham

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Girona opět najela na vítěznou vlnu. Návrat Realu na první místo režíroval Bellingham

Aktualizováno
Jude Bellingham dal proti Osasuně v osmém kole La Ligy svůj sedmý a osmý ligový v sezoně.
Jude Bellingham dal proti Osasuně v osmém kole La Ligy svůj sedmý a osmý ligový v sezoně.AFP
Girona využila v zápase devátého kola La Ligy v Cádizu dlouhou přesilovku a po výhře 1:0 se posunula na první místo neúplné tabulky španělské nejvyšší soutěže. O již sedmé ligové výhře komety tohoto ročníku rozhodl po hodině hry Aleix García. Do čela se však ještě v sobotu vrátil Real Madrid, který doma rozmetal Osasunu 4:0. Dvěma góly se o to přičinil Jude Bellingham, jenž se rozehrál do obdivuhodné formy.

Cádiz –⁠ Girona 0:1

Utkání výrazně ovlivnila situace z 11. minuty, kdy byl po tvrdém faulu vyloučen domácí Darwin Machís. Katalánci využili početní převahu až po změně stran zásluhou Garcíi, který dostal na hranici vápna přesnou přihrávku od Yana Couta a zakroutil balon k pravé tyči.

Záhy mohl skórovat i sám Couto, proti němu ovšem dobře zasáhl Conan Ledesma. Katalánci s blížícím se koncem neriskovali a bezpečně kontrolovali náskok, což se jim podařilo. Napravili tak porážku 0:3 s Realem a dosáhli na premiérový tříbodový zisk na Estadio Nuevo Mirandilla.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Real Madrid –⁠ Osasuna 4:0

Fanoušci Realu si poprvé zakřičeli gól už v deváté minutě, kdy po sérii krátkých přihrávek zamířil pod břevno Bellingham. Brzkou brankou se ovšem domácí možná až příliš uklidnili a ve vlažnějším tempu si další příležitosti nevypracovávali. Před odchodem do šaten naopak mohli zničehonic udeřit hosté. Jon Moncayola nejprve o kousek minul levou tyč a chvíli nato přestřelil ve stoprocentní šanci branku Ante Budimir.

Po změně stran ale uklidnil lehce nervózní publikum druhou trefou v utkání Bellingham. Anglický mladík si tentokrát počkal na hraně ofsajdu na přihrávku od Federica Valverdeho a střelou mezi nohy rozvlnil síť. Valverde měl prsty i ve třetím gólu Bílého baletu, když brilantním pasem vyzval k samostatnému úniku Viníciuse Júniora.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ten v rychlosti obešel brankáře a po zemi uklidil míč do opuštěné brány. Brazilskému útočníkovi o chvíli později děkoval Joselu, který po jeho přihrávce poslal balon za záda bezmocného gólmana. Host z Espanyolu v závěru mohl přidat pátou trefu domácích, z penalty ale trefil jen uprostřed stojícího Sergia Herreru.

Real může vítězství těšit i neskutečná fazona Bellinghama, který si sedmým a osmým ligovým zásahem v ročníku upevnil pozici nejlepšího střelce soutěže. Madriďanům se vysoká částka utracená za ostrovního záložníka vyplácí, jelikož osm gólů v úvodních osmi představeních v La Lize v dresu Realu nezaznamenal ani v roce 2009 Cristiano Ronaldo, jenž se za stejný počet utkání prosadil sedmkrát.

Mallorca –⁠ Valencia 1:1

Hosté se nenechali zaskočit bleskurychlým gólem Daniho Rodrígueze a naopak po bojovném výkonu ještě před přestávkou vyrovnali zásluhou Diega Lópeze. Góly držitelů tradičních příjmení, když obě patří ve Španělsku mezi pětici nejpočetnějších, byly v utkání jedinými a Rumělky tak na svém stadionu nevyhrály počtvrté za sebou.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Sevilla –⁠ Vallecano 2:2

Zdánlivě cenný výsledek měl pro hosty hořkou pachuť, jelikož od výhry je dělilo jen několik sekund. Rayu se nadmíru vydařila úvodní půle, během níž v rozmezí pěti minut udeřilo dvakrát včetně povedeného lobu Álvara Garcíi.

Po změně stran ale byli jasně lepším celkem Rojiblancos, kteří nejprve v 50. minutě snížili a v závěrečném nastavení srovnali díky Youssefovi En Nesyrimu. Maročan tak úspěšně navázal na svůj výkon proti PSV, kdy rovněž skóroval ke konci duelu.

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport