Ohroženého Beníteze podržel sváteční střelec, bezzubou Almeríi potopilo vyloučení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ohroženého Beníteze podržel sváteční střelec, bezzubou Almeríi potopilo vyloučení

Zápas rozhodla jediná branka.
Zápas rozhodla jediná branka.AFP
Celta Vigo zvládla předehrávku 27. kola La Ligy, když na vlastní půdě porazila Almeríi 1:0. Pod velkým tlakem se nacházel domácí trenér Rafael Benítez (63), jemuž vedení oznámilo, že pokud mužstvo nedovede k vítězství nad posledním týmem tabulky, tak v klubu končí. Místo na trenérské lavici mu tak zřejmě zachránil obránce Óscar Mingueza (24), jenž se od začátku sezony 2021/2022 prosadil teprve podruhé. Výrazně však Los Celestes pomohl i hostující Bruno Langa (26), který v 65. minutě obdržel červenou kartu.

Celta Vigo – Almería 1:0

Na pohlednou akci se ve Vigu čekalo až do 21. minuty a odstartoval ji krásný oblouček za obranu směřující na kopačky Lucy de la Torreho. Ten se nerozpakoval a z první posunul míč před bránu, odkud skluzující Jonathan Bamba překonal gólmana. Radost celého stadionu však ukončil ofsajdový verdikt videorozhodčího.

Atmosféra na Estadio Balaídos se tak rychle vrátila do nervózního stavu zkraje duelu a když ve 36. minutě trefil hostující Bruno Langa tyč, začal se dokonce ozývat pískot.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

O poznání hůře zněl Langovi zvuk, který slyšel v 65. minutě. Reprezentant Mozambiku totiž nebezpečným způsobem zastavil rodící se protiútok favorita a hvizd sudího navíc doplnila červená karta. To bylo vodou na mlýn stále více dominujících Los Celestes, kteří nakonec využili početní převahu poměrně nezvyklým způsobem.

Držitel 10 startů v Lize mistrů Óscar Mingueza se nenechal odradit předchozím neúspěchem, kdy po sólu přes půl hřiště pálil zpoza vápna jen do rukavic gólmana, a v 73. minutě napřáhl z ještě větší dálky znovu. Tentokrát se však Luís Maximiano natahoval marně a míč od tyče zamířil do sítě.

Tabulka La Ligy