Real hrál přes 40 minut v deseti, přesto vyhrál a je první. Girona počtvrté v lize ztratila

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Real hrál přes 40 minut v deseti, přesto vyhrál a je první. Girona počtvrté v lize ztratila

Aktualizováno
Real Madrid využil ztráty Girony a po výhře na Alavésu je první
Real Madrid využil ztráty Girony a po výhře na Alavésu je prvníProfimedia
Fotbalisté Realu Madrid využili v 18. kole La Ligy zaváhání Girony a po výhře na půdě Alavésu 1:0 se vyšvihl do čela španělské ligy. O hubeném vítězství rozhodl ve druhé minutě nastavení Lucas Vázquez. Girona počtvrté v sezoně ztratila body, když jen remizovala s domácím Betisem 1:1. V dalším čtvrtečním duelu remizoval Real Sociedad na půdě Cádizu.

Betis – Girona 1:1

Bíločervení vstoupili do zápasu lépe a diktovali od prvních minut tempo hry. Hned v úvodu vyslal z dálky razantní projektil Yan Couto, jeho pokus však o kus minul pravou tyč. Ve 25. minutě se na druhé straně dokázal Assane Diao dostat díky svému důrazu přes několik obránců až na úroveň malého vápna, zblízka ale mířil nad břevno.

V následujících minutách se hrálo především mezi šestnáctkami a nebylo k vidění mnoho šancí. To se ovšem změnilo ve 39. minutě, kdy si Dovbyk postavil balon na penaltový puntík a nabídnutou možnost s přehledem zakončil do levé části branky.

Hned v úvodu druhé půle mohl ukrajinský kanonýr přidat druhou přesnou trefu, z dobré pozice na hranici malého vápna ale mířil kousek vedle pravé tyče. Krátce nato zkusil z dálky vypálit William Carvalho, jeho pokus však bez problému zlikvidoval Paulo Gazzaniga.

V 76. minutě se dostal k odraženému míči Aitor Ruibal, jeho střela sice byla velice razantní, ale postrádala potřebnou přesnost, a tím pádem nepředstavovala velké nebezpečí pro hostujícího gólmana. V závěru utkání vyslal Pezzella výstavní ránu přesně pod břevno, a určil tak nerozhodný výsledek.

Cádiz – Real Sociedad 0:0

Domácí pátou ligovou remízou za sebou prodloužili nelichotivou sérii právě proti soupeři z Baskicka, kterému popáté v řadě nedokázali dát gól a na jeho zdolání čekají od roku 1993. Ani klub ze San Sebastiánu ofenzivní formu na předvánoční čas nenaladil, když v posledních třech duelech neskóroval. Přesto se udržel na příčkách zaručujících účast v pohárové Evropě pro příští sezonu.

Alavés – Real Madrid 0:1

Do utkání proti Deportivu vstoupili hráči v bílých dresech aktivně, když měl už ve druhé minutě první šanci Federico Valverde. Jeho střelu z úhlu na bližší tyč ale vyrazil nohou Antonio Sivera.

Alavés se však postupem času začal stávat pro favorita utkání velmi vyrovnaným soupeřem, což vedlo k tomu, že diváci na Estadio Mendizorrotza sledovali spíše boj o střed hřiště bez větších gólových příležitostí. Kombinačně to hráčům Bílého baletu příliš nešlo, a tak se po půlhodině hry rozhodl vypálit z dálky opět Valverde, jenže jeho ránu znovu zlikvidoval Sivera. I domácí fotbalisté se v první půli dostali k několika střeleckým pokusům, gól ale před pauzou ani jeden z celků nevstřelil.

Po změně stran přišla pro Real Madrid další těžká rána. Jeden z posledních stoperů, kteří Bílému baletu zbyli, Fernández, totiž nepříjemně přišlápl soupeře, za což po zhlédnutí videa viděl červenou kartu. Los Blancos ale vyloučení spíše nakoplo, což mohlo v 75. minutě vést k vítězné trefě. Rodrygo si navedl míč na střed hřiště, technickou střelou na zadní tyč však branku minul.

Pro domácí fanoušky byl druhý poločas velkým zklamáním, jelikož jejich oblíbený celek nedokázal využít početní převahu ani k jedné střele mezi tři tyče. To se jim nakonec vymstilo, neboť se v nastaveném čase prosadil po  rohovém kopu Vázquez.

Mallorca – Osasuna 3:2

Mallorca prodloužila sérii neporazitelnosti již na šest soutěžních duelů, když na svém hřišti zdolala Osasunu 3:2. Vedení se sice hned v úvodu ujali hosté, brzy nato ale srovnal hlavičkující stoper Matija Nastašič a obrat Los Bermellones po pauze dokonal Dani Rodríguez. Velezkušený útočník zaznamenal v rozmezí necelých 10 minut gól i asistenci na trefu dalšího obránce Antonia Raílla.

Tabulka La Ligy