Real Madrid smůla na zraněné hráče neopouští, za výhru zaplatil ztrátou Alaby a Mendyho

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Real Madrid smůla na zraněné hráče neopouští, za výhru zaplatil ztrátou Alaby a Mendyho
Davidu Alabovi pomáhají ze hřiště zdravotníci.
Davidu Alabovi pomáhají ze hřiště zdravotníci.AFP
Fotbalisty Realu Madrid pronásleduje od začátku sezony smůla na zranění a dalším nešťastníkem je David Alaba (31). Rakouský obránce nedohrál večerní zápas proti Villarrealu (4:1), během první půle si poranil koleno a rychlé testy potvrdily nejčernější obavy. Podle španělských médií přijde o zbytek sezony.

Někdejší fotbalista mnichovského Bayernu odstoupil z duelu ve 35. minutě a fanoušci se hned obávali vážnějšího problému. To potvrdila vyšetření a také oficiální prohlášení španělského klubu. "David Alaba se podrobil testům a ty odhalily přetržený přední zkřížený vaz v levém koleni. Fotbalista se v nejbližších dnech podrobí operaci," uvedl Real Madrid na oficiálních stránkách.

Se stejným zraněním už od začátku ligového ročníku laborují brankář Thibaut Courtois a obránce Éder Militao, vinou vážného svalového problému schází Vinícius Júnior a k dispozici není ani Eduardo Camavinga. V neděli se vedle Alaby zranil i další obránce Ferland Mendy (také sval). Jedinou pozitivní zprávou po zdravotní stránce tak je zotavení Auréliena Tchouaméniho.

"Poprvé v kariéře se mi přihodilo, že si hned tři hráči během jedné sezony přetrhli přední zkřížený vaz. Volbou číslo jedna do středu obrany je Tchouaméni. V případě nouzového stavu, a tohle nouzový stav je, tam může nastoupit," řekl trenér Carlo Ancelotti, jehož tým se nicméně díky výhře vyhoupl do čela soutěže. Girona však svůj zápas teprve bude dohrávat.