Smolař Courtois musí odložit chystaný návrat. Na tréninku si natrhl meniskus

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Smolař Courtois musí odložit chystaný návrat. Na tréninku si natrhl meniskus
Thibaut Courtois patrně vynechá i zbytek sezony.
Thibaut Courtois patrně vynechá i zbytek sezony.Profimedia
Thibaut Courtois (31) musí odložit plánovaný návrat do brány Realu Madrid. Belgický gólman měl po loňské operaci už za několik dní naskočit k modelovému utkání proti rezervnímu týmu, čáru přes rozpočet mu ovšem udělal úterní trénink, na němž si přivodil další zranění.

Courtois si před touto sezonou přetrhl přední zkřížený vaz v levém koleni a v úterý ho pro změnu zradilo pravé koleno. Podrobné vyšetření odhalilo natržený meniskus a gólmana čekají další testy, s velkou pravděpodobností ho ale nemine druhá operace znamenající defintivní konec sezony.

Podobné zranění totiž obvykle znamená minimálně dvouměsíční klid. Zatímco Bílý balet s návratem Curtoise počítal, pro belgickou reprezentaci, kterou čeká Euro, jeho absence ztrátou není. Sám brankář se totiž účasti na turnaji už v zimě vzdal, aby mohl koleno doléčit a stoprocentně se připravit na novou sezonu.

Real na loňské zranění své jedničky rychle zareagoval a na hostování z Chelsea přišel Kepa Arrizabalaga, který však během sezony nepřesvědčil a v zimě byl posazen na lavičku náhradníků. Důvěry Carla Ancelottiho se místo něho těší Andrij Lunin.

Tabulka La Ligy