Valencia ukončila proti Cádizu sérii čtyř zápasů bez výhry, posunula se na osmé místo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Valencia ukončila proti Cádizu sérii čtyř zápasů bez výhry, posunula se na osmé místo

Valencia hrála většinu utkání v přesile.
Valencia hrála většinu utkání v přesile.AFP
Fotbalisté Valencie v 10. kole La Ligy využili vlastního prostředí, ve kterém porazili Cádiz 2:0. Domácí odstartovali utkání tím nejlepším možným způsobem, když se již ve čtvrté minutě prosadil kapitán José Gayá (28), jenž si připsal svou první trefu v sezoně. Další klíčový moment zápasu přišel o 18 minut později, kdy se nechal kvůli nevybíravému faulu vyloučit Robert Navarro (21). Domácí přesilovku využili ke vstřelení pojišťovacího gólu a po sérii čtyř utkání v řadě bez vítězství si připsali tři body.

Valencia – Cádiz 2:0

Domácí vstoupili do zápasu rychlým gólem z kopačky Gayi, který ve čtvrté minutě využil přesnou přihrávku Selima Amallaha a s klidem přeloboval bezmocného brankáře Conana Ledesmu. Situaci navíc svým spoluhráčům zásadně zkomplikoval Navarro, který za nesportovní šlapák dostal ve 22. minutě červenou kartu, a šel tak předčasně do sprch.

Dlouhé oslabení během chvíle potrestal Hugo Duro, ke kterému se odrazil sražený míč a před ním byla už jen prázdná brána. Valencia s pohodlným náskokem převzala nad zápasem plnou kontrolu. Brankový rozdíl mohl před pauzou navýšit Gabriel Paulista, svou hlavičku ale neumístil mezi tři tyče.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform.

Domácí pokračovali v dominanci i ve druhém poločase. Jejich hra však začala kvůli pohodlnému náskoku působit až ležérně, čehož hosté chtěli využít. V 62. minutě se po rychlém výpadu z pravé strany dostali Piráti až k domácímu vápnu, kam nebezpečně centroval Fali. Všemu udělal přítrž až dobře postavený Cristhian Mosquera.

Valencia však postupně zatlačila Cádiz na svou polovinu a pohlídala si zbytek zápasu. V 78. minutě dokonce přidal třetí gól Roman Jaremčuk, brance ale předcházel ofsajd. V 89. minutě byl Cádiz blízko snížení, Giorgi Mamardashvili však předvedl své skvělé reflexy.

Tabulka La Ligy