Zběsilý konec odstartovaný Romerem zničil Almeríi sen o prvním ligovém vítězství

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zběsilý konec odstartovaný Romerem zničil Almeríi sen o prvním ligovém vítězství

Utkání skončilo dělbou bodů.
Utkání skončilo dělbou bodů.Profimedia
Sevilla remizovala ve 28. kole La Ligy s poslední Almeríí 2:2, i když po většinu utkání strádala. Domácí se dostali před koncem první půle do vedení, které drželi dlouho i díky brankáři Luísi Maximianovi (25), jenž zde hostuje z Lazia. V závěrečné desetiminutovce ovšem k obratu zavelel Isaac Romero (23), jehož dvě asistence pomohly otočit utkání ve prospěch Los Hispalenses. Poslední slovo si ale vzali domácí hráči a v nastavení vyrovnali. Přesto nadále čekají na svou první ligovou výhru v letošní sezoně.

Almería – Sevilla 2:2

Hostům trvalo, než se na půdě soupeře aklimatizovali. Mezitím museli fotbalisté Los Hispalenses strpět pár nepříjemných ofenzivních výpadů domácího celku. V 17. minutě spálil obrovskou šanci Youssef En Nesyri, jenž se ocitl sám před brankářem Maximianem, ale ve skluzu přesně netrefil pobídku od svého spoluhráče.

Gólman Almeríe se musel nedlouho poté vypořádat i s nebezpečnou hlavičkou Kikeho Salase, která se z výšky snášela do jeho brány. Ve 35. minutě se uvnitř vápna nachomýtnul do dobré pozice Romero, ale jeho pokus ztroskotal po krásném zákroku Maximiana.

Jistota v bráně pomohla hráčům Indálicos k otevření skóre. Ve 38. minutě si po perfektní přihrávce Jonathana Viery uzmul kus slávy pro sebe Adrián Embarba, jenž se prosadil střelou k pravé tyči.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ve druhé půli si Sevilla dlouhou dobu co do počtu šancí počínala snad ještě hůře. Fotbalisté La Unión si mnohokrát proklestili cestu daleko za polovinu svého soupeře a jen kvůli nepřesné koncovce se skóre nezvyšovalo v jejich prospěch.

Hosté ale i tak nesložili zbraně a devět minut před koncem základní hrací doby snížil po skvělé souhře ranou z voleje Dodi Lukébakio. V 86. minutě Lucas Ocampos prokázal nejlepší orientaci ve vápně soupeře a po nepříliš pohledné dorážce poslal svůj tým do vedení.

V samém závěru stihl ještě Sergio Arribas nacentrovat míč do vápna a Marko Milovanovič připravil neřešitelnou situaci pro gólmana Sevilly Orjana Nylanda.

Hodnocení hráčů.
Hodnocení hráčů.Livesport

Tabulka La Ligy