Kane opět proti Arsenalu. Chováme k němu velký respekt, ale nemáme proč se ho bát, říká Ödegaard

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kane opět proti Arsenalu. Chováme k němu velký respekt, ale nemáme proč se ho bát, říká Ödegaard

Kane je tahounem Bayernu.
Kane je tahounem Bayernu.Profimedia
Harry Kane (30) v létě opustil londýnský Tottenham, aby se dočkal kýžené trofeje. Bayern Mnichov ale klopýtnul v poháru a téměř definitivně je bez šance i na ligový triumf, jedinou možností tak zůstává Liga mistrů. V té se Kane postaví proti Arsenalu, za který v mládeži nastupoval, avšak později se stal jeho úhlavním rivalem.

Anglický střelec to proti Gunners umí, vždyť v sedmnácti ligových zápasech jim čtrnáct branek sám vstřelil a další dvě připravil. Zatímco před příchodem Mikela Artety na lavičku Kanonýrů se mu jen jednou stalo, že vyšel gólově naprázdno, během úřadování španělského manažera se tak přihodilo čtyřikrát v sedmi utkáních. Ve čtyřech z posledních pěti navíc odcházel Kane poražen.

Arsenal si přesto naplno uvědomuje Kaneovy kvality, vždyť ten v deseti sezonách po sobě vstřelil minimálně čtyřiadvacet soutěžních branek a letos si dokonce drží průměr nad jednu trefu na utkání. "Známe jeho kvality ve vápně. Chováme k němu velký respekt, ale nemáme proč se ho bát. Musíme se soustředit na sebe," vyhlašuje kapitán londýnského celku Martin Ödegaard.

Livesport Daily #232: Nová Liga mistrů bude atraktivní, ale je potřeba osvěta, říká komentátor Štěrba
Livesport

Slovy chvály na svého svěřence nešetří ani Thomas Tuchel. "Dokázal odolat tlaku již mnohokrát, ani teď ho nic nezastaví," věří kritizovaný kouč Bayernu. "Pro Harryho je velmi atraktivní hrát ve čtvrtfinále Ligy mistrů zrovna proti Arsenalu. Je motivovaný a zajisté nám pomůže k dobrému výkonu," dodává Tuchel.

Ten složil komplimenty i svému soupeři. Gunners jsou vedle zápolení o ušatou trofej aktuálně také v čele domácí soutěže, podle někdejšího manažera Chelsea zaslouženě. "Arsenal je nejlepším týmem v Premier League, ukazují to všechna data. Musíme využít našich zkušeností v Lize mistrů, které pro nás mohou být velkou výhodou," nabádá padesátiletý Němec.

Tuchel o zápase s Arsenalem.
Tuchel o zápase s Arsenalem.Opta by Stats Perform

Až úterní večer napoví, zda trápící se Bavoři zúročí svou ostřílenost a udrží si naději na trofej, nebo se svému cíli zase o kousek přiblíží Arsenal.

Arsenal - Bayern Mnichov (21:00) + audiokomentář