Porazit Real Madrid dvakrát stejným způsobem je nemožné, říká Guardiola před čtvrtfinále Ligy mistrů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Porazit Real Madrid dvakrát stejným způsobem je nemožné, říká Guardiola před čtvrtfinále Ligy mistrů
Pep Guardiola během tiskové konference.
Pep Guardiola během tiskové konference.Reuters
Manažer Manchesteru City Pep Guardiola (53) na pondělní tiskové konferenci prohlásil, že by se ve čtvrtfinále Ligy mistrů nemělo opakovat dominantní vítězství nad Realem Madrid z minulé sezony. Jeho tým je však plný síly a sebevědomí.

V květnu loňského roku porazil obhájce titulu Manchester City na domácí půdě Real 4:0 a semifinálový duel ovládl v poměru 5:1. Guardiola však uvedl, že tým Carla Ancelottiho bude při přípravě na úterní zápas na Santiago Bernabéu představovat jinou výzvu.

Livesport Daily #232: Nová Liga mistrů bude atraktivní, ale je potřeba osvěta, říká komentátor Štěrba
Livesport

"Je to těžké. Protože porazit Real Madrid dvakrát stejným způsobem je nemožné, protože se učí. Mají hrdost," řekl Guardiola novinářům. "Očekáváme různé hry v jednom zápase. Budou schopni vysoko presovat, takže budou agresivní. Jsou velice nebezpeční. Každý zná jejich sílu, například v přechodové fázi," dodal.

"Zároveň sem nemůžete jen přijet a kontrolovat hru. Musíte se je snažit zlomit, dát jim pocítit, že jsme tu proto, abychom dali gól. Cítíme se silní a jsme neuvěřitelně sebevědomí," prohlásil bývalý kouč Barcelony či Bayernu Mnichov.

Rodri o zápase s Realem Madrid.
Rodri o zápase s Realem Madrid.Opta by Stats Perform

Záložník Rodri zopakoval pocity svého manažera a zároveň doufal, že zkušenosti, které City získalo při loňském vítězství, jim pomohou zachovat klid.

"Víme, že budeme čelit jinému Realu Madrid, hrají jinak. Více kontrolují hru, musíme se tomu přizpůsobit," řekl španělský univerzál. "Jsme vyspělejší tým, máme zkušenosti s vítězstvím v této soutěži a přijeli jsme sem s jinou mentalitou a klidem," dodal Rodri.

Real Madrid - Manchester City (21:00) + audiokomentář