Livesport Daily #232: Nová Liga mistrů bude atraktivní, ale je potřeba osvěta, říká komentátor Štěrba

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport Daily #232: Nová Liga mistrů bude atraktivní, ale je potřeba osvěta, říká komentátor Štěrba
Livesport Daily #232: Nová Liga mistrů bude atraktivní, ale je potřeba osvěta, říká komentátor Štěrba
Livesport Daily #232: Nová Liga mistrů bude atraktivní, ale je potřeba osvěta, říká komentátor ŠtěrbaLivesport
Rozlosování čtvrtfinálových duelů letošního ročníku Ligy mistrů muselo potěšit každého nezaujatého fanouška. Čtyři nabité souboje, na které se kluby těší celý rok. Milionářská Champions League letos dává sbohem formátu čtyřčlenných skupin a od příštího vydání už bude platit nový jízdní řád. Jak bude tento nový model vypadat a co přinesou čtvrtfinálové bitvy? To jsme v dnešní epizodě probrali s vedoucím fotbalové sekce a šéfkomentátorem stanice Nova Sport Milanem Štěrbou.

Arsenal – Bayern. Real Madrid – Manchester City. Atlético – BVB. PSG – Barcelona. Takto vypadají čtvrtfinálové dvojice probíhajícího ročníku Ligy mistrů a klíčová fáze sezony začíná právě dnes. Jméno nového vítěze nejprestižnější klubové soutěže Evropy se fanoušci dozví 1. června, kdy je na programu finále ve Wembley. A půjde o posledního šampiona, který vzejde z aktuálního formátu Champions League, od příští sezony už se pojede podle takzvaného švýcarského modelu.

"Nejdřív jsem byl vůči tomu skeptický, ale během zimy jsme tady absolvovali workshop od UEFA a musím říct, že po něm jsem změnil názor. Během každého hracího dne budou k vidění minimálně dva opravdu velké zápasy a odpadnou utkání, ve kterých o nic nejde. Bude to velká show. Samozřejmě musíme dodat, že i tady byly peníze až na prvním místě, takže o tom rozhodovala atraktivita přenosů a zápasů jako takových. Další věcí je to, že bude potřeba opravdu velká kampaň, aby se lidem představily největší výhody tohoto systému, protože zejména u nás je jakákoliv změna vnímána negativně," myslí si Štěrba.

Livesport Daily #232: Nová Liga mistrů bude atraktivní, ale je potřeba velká osvěta, říká komentátor Milan Štěrba
Livesport

V dnešní epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Podrobnosti o novém formátu Ligy mistrů.

Pozici favorita letošního ročníku.

Jednotlivé čtvrtfinálové dvojzápasy a predikce.

Nový díl Livesport Daily najdete na oblíbených podcastových platformách – Spotify, Apple Podcasts a Google Podcasts.