Inter – AC Milán 1:0. Všichni táhneme za jeden provaz, řekl Martínez po postupu do finále Ligy mistrů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Všichni táhneme za jeden provaz, řekl nadšený Martínez po postupu do finále Ligy mistrů
Lautaro Martínez, autor jediné branky v odvetném duelu.
Lautaro Martínez, autor jediné branky v odvetném duelu.AFP
Fotbalisté Interu Milán zvládli proti svému městskému rivalovi AC i odvetný duel (1:0), díky čemuž si po 13 letech zahrají finále Ligy mistrů. O jediný gól zápasu se postaral argentinský útočník Lautaro Martínez (25), jenž po utkání vyzdvihl soudržnost týmu.

Inter bude ve finále, které se uskuteční 10. června v Istanbulu, proti Realu Madrid nebo Manchesteru City nepochybně v roli outsidera. Nicméně způsob, jakým zvládl obě utkání proti AC Milán, naznačuje, že bude těžké ho porazit.

Klíčový moment večera na San Siru přišel v 74. minutě utkání, když si Argentinec Lautaro Martínez vyměnil přihrávku se střídajícím Lukakuem a z nitra pokutového území vystřelil na bližší tyč gólmana Mikea Maignana, který na skvěle umístěnou střelu nedokázal zareagovat.

Lautaro Martinez předvedl výkon muže zápasu.
Lautaro Martinez předvedl výkon muže zápasu.AFP

Martínez, jakožto kapitán Interu, ocenil především skvělou práci a soudržnost svého týmu během obou zápasů. "To, co se počítá, je mužstvo. Zažil jsem to na mistrovství světa (s Argentinou)," řekl. "Je to snadné, když máte jednotný tým, kde všichni táhnou za jeden provaz. Znamená to, že tyto velmi důležité zápasy odehrajete tím nejlepším možným způsobem," prohlásil autor jediné branky zápasu.

Nadšení po postupu neskrýval ani trenér Interu Simone Inzaghi. "Za čtyři měsíce jsme vyhráli čtyři derby. Kluci byli perfektní, obrovská koncentrace a nasazení, jak jsem chtěl, pokryli každý centimetr hřiště. Teď je čas si takový večer užít," prohlásil.

Přehled zápasu Inter – AC Milán 1:0

Rozhodlo prvních 15 minut prvního duelu

To kouč AC Milán Stefano Pioli moc dobře věděl, co tento dvojzápas rozhodlo. "Chybělo nám prvních patnáct minut prvního zápasu. Dnes jsme začali dobře, mohli jsme zápas otočit, je to škoda. Dostali jsme se sem po zásluze a doufali jsme, že se dostaneme do finále," prohlásil po zápase viditelně zklamaný Pioli.

Lautaro Martinez se raduje s fanoušky poté, co poslal Inter do vedení 1:0.
Lautaro Martinez se raduje s fanoušky poté, co poslal Inter do vedení 1:0.AFP