Chtějí všechno. Jejich strategií je prostě koupit všechno, zuří nad Saudy šéf Lyonu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Chtějí všechno. Jejich strategií je prostě koupit všechno, zuří nad Saudy šéf Lyonu
John Textor není z saúdskoarabské přestupové strategie nadšený.
John Textor není z saúdskoarabské přestupové strategie nadšený.AFP
Alexandre Lacazette (32) se v uplynulém ročníku pral s Kylianem Mbappém (24) o korunu střelců v Ligue 1. A jak už tomu bývá v posledních několika týdnech, zaujal také představitele klubů ze Saúdské Arábie. Rozhořčení přitom neskrýval v interview pro Canal do TF, médium, které je specializované na brazilský klub Botafogo, John Textor (57), nový majitel a prezident Lyonu.

Není to pro všechny bafuňáře asi nejjednodušší doba. I špičkové evropské kluby jsou zkrátka pod neustálým nátlakem všemožných nabídek z arabského světa, který si na každý pád dal za cíl pozvednout tamní soutěže na vyšší úroveň. Nebojí se ničeho a nikoho. Přestup Cristiana Ronalda do saúdskoarabského Al-Nassru z přelomu roku se stal jen jakýmsi předvojem pro další velké rošády.

Zlákat se nechali Karim Benzema i N'Golo Kanté, jež zamířili shodně do Al-Ittihadu, Al-Hilal ulovil Kalidoua Koulibalyho a Rúbena Nevese. Na spadnutí je také transfer Marcela Brozoviče a Hakima Ziyecha do Al-Nassru či přesun Édouarda Mendyho do Al-Ahli Saudi. Spekulací, které se objevují denně v evropském tisku, je nepočítaně. A jednu z nich přinesla také francouzská televizní stanice RMC Sport.

Alexandre Lacazette vstřelil v minulé ligové sezoně 27 gólů.
Alexandre Lacazette vstřelil v minulé ligové sezoně 27 gólů.AFP

Její novinář Fabrice Hawkins tvrdí, že v Saúdské Arábii měli zájem o Lacazetteho, tedy po Mbappém z PSG o druhého nejlepšího šutéra francouzské nejvyšší soutěže z nedávno ukončené sezóny. Ten každopádně stěhování nakloněný nebyl. Francouzský sportovní deník L'Équipe přitom následně reportoval, že Textor, který v prosinci loňského roku převzal Les Gones po dlouholetém šéfovi Jeanovi-Michelovi Aulasovi, je z běsnění arabských klubů značně nervózní.

Textorovi, jehož společnost Eagle Football Holdings má vlastnické podíly mimo jiné také v anglickém Crystalu Palace, belgickém RWD Molenbeek a brazilském Botafogu, evidentně dělají asijští funkcionáři vrásky na čele. "Saúdové chtějí úplně všechno," kroutil hlavou v rozhovoru. "Chtějí mého nejlepšího hráče z Lyonu, mého nejlepšího hráče v Crystalu Palace, mé nejlepší hráče i trenéra v Botafogu. Jejich strategií je prostě koupit si všechno."

Další přestupy a spekulace