Dominance byla PSG k ničemu, Gattusovi se premiéra na střídačce Marseille nevydařila

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dominance byla PSG k ničemu, Gattusovi se premiéra na střídačce Marseille nevydařila

Aktualizováno
PSG se na půdě Clermontu neprosadilo.
PSG se na půdě Clermontu neprosadilo.AFP
PSG v 7. kole Ligue 1 senzačně ztratilo body na půdě Clermontu, kde remizovalo 0:0. Favorit utkání při dosavadních dvou ligových návštěvách Stade Gabriel-Montpied nastřílel celkem 11 branek, třetí vystoupení na tomto stadionu však zakončil s nulou na kontě vstřelených gólů. Nic na tom nezměnil ani fakt, že se z krátkodobého zranění kotníku oklepal Kylian Mbappé (24), jenž se v 53. minutě objevil v největší příležitosti duelu, ale trefil pouze tyč.

Clermont – PSG 0:0

V první velké šanci se objevil Ousmane Dembélé, jenž po přihrávce Mbappého zakončoval z hranice vápna a protáhl gólmana Moryho Diawa. Ve 32. minutě připravil Mbappé podobnou pozici i pro Randala Kola Muaniho, tomu ale střela nesedla ideálně a Diaw neměl problém s jejím zneškodněním.

Pět minut před poločasem si Dembélé skvěle naběhl do pokutového území a z prvního doteku pálil. Míč však napálil pouze do dobře stojícího domácího gólmana.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Druhé dějství začalo obrovskou šancí Clermontu. Míč se ve vápně dostal k Shamaru Nicholsonovi, jeho pokus ale z brankové čáry vytáhl Gianluigi Donnarumma. V 53. minutě o sobě dal vědět Mbappé, po rychlém protiútoku však mířil pouze do pravé tyče.

Zbytek poločasu už nabídl pouze neúspěšné dobývání ze strany Pařížanů. V nastaveném čase se po centru Dembélého dostal k hlavičce Danilo Pereira, proti byl ale opět Diaw.

Monako – Marseille 3:2

Oba týmy si navzájem vystavily lekci z produktivity, když prvnímu viditelně úspěšnému zákroku brankáře předcházely hned čtyři branky. Olympique pod vedením nového trenéra Gennara Gattusa dvakrát vedl, celek z Azurového pobřeží ale dokázal pokaždé velmi záhy vyrovnat. Vítěznou stíhací jízdu knížecího klubu následně dokonal mladý středopolař červenobílých Maghnes Akliouche, jenž zaznamenal dva góly a asistenci.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka Ligue 1