Messi po konci v PSG: Problémy s adaptací, bučení musely snášet i další hvězdy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Messi po konci v PSG: Problémy s adaptací, bučení musely snášet i další hvězdy

Bylo Messiho působení v Paříži úspěšné?
Bylo Messiho působení v Paříži úspěšné?Reuters
Přestup z Barcelony pro něj byl těžší, než sám čekal. Hvězdný Lionel Messi (35) teď sdělil, že po přesunu do PSG v roce 2021 měli on i jeho rodina problémy s adaptací a dodal, že pískot a posměšky, které na něj směřovaly ke konci jeho působení, museli dříve snášet i jeho spoluhráči Kylian Mbappé (24) a Neymar (31).

Argentinský velikán po dvou letech opouští PSG, 7. června oznámil, že se připojí k americkému týmu Inter Miami, čímž některé fanoušky zklamal.

Messi během dvou sezon u francouzských mistrů vstřelil 32 gólů a přidal 35 asistencí, ale poté, co letos týmu nepomohl postoupit do finální fáze Ligy mistrů, došlo na roztržku s fanoušky.

"Můj pobyt v Paříži začal adaptací, která byla těžší, než jsem očekával. A to i přesto, že v šatně jsem potkal několik známých tváří. Jenže přestup byl dokončen pozdě, neměl jsem předsezonní přípravu, nestihl jsem se přizpůsobit novému způsobu hry, novým spoluhráčům, městu... Nebylo to snadné pro mě ani pro mou rodinu," řekl pro BeIN Sports.

Přitom přivítání v klubu bylo dle jeho slov velmi milé. "Ale pak se ke mně lidé začali chovat jinak. Tedy část pařížských fanoušků se ke mně začala chovat jinak," dodal. "Objevily se neshody s velkou částí příznivců, nebyl to můj záměr. Stalo se to už dříve s Mbappém a Neymarem a vím, že to tak dělají," pokračoval.

"Rád budu vzpomínat na všechny lidi, kteří mě tu respektovali, stejně jako já jsem respektoval je," dodává Messi.

Bývalá hvězda Barcelony, která s PSG vyhrála dva ligové tituly a francouzský Superpohár, byla nicméně nedávno také ostře kritizována poté, co byla klubem suspendována kvůli nepovolené cestě do Saúdské Arábie.

Lionel Messi a jeho statistiky.
Lionel Messi a jeho statistiky.Livesport

Po mnoha spekulacích, kdy byl Messi spojován s návratem do Barcelony, by měl mistr světa debutovat za Miami 21. července v utkání Ligového poháru proti mexickému Cruz Azul.