Monako zvládlo přímý souboj o druhé místo. Lille se přiblížilo LM, Remeši dochází dech

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Monako zvládlo přímý souboj o druhé místo. Lille se přiblížilo LM, Remeši dochází dech

Monako uspělo v přímém souboji o druhé místo proti Brestu.
Monako uspělo v přímém souboji o druhé místo proti Brestu.AFP
Monako vyhrálo v přímém souboji o druhé místo v Ligue 1 v Brestu 2:0, soupeře v tabulce předstihlo o dva body a navíc má zápas k dobru. Do boje o tři místa v Lize mistrů se přihlásilo Lille, které ve Štrasburku zaznamenalo třetí výhru v řadě a má před vrcholem sezony z trojice, která se zařadila za PSG, nejlepší formu. Méty uspěly na hřišti Le Havru a na jeho úkor opustily sestupovou zónu. Remeš doma nestačila na Montpellier a potvrdila, že jí v bojích o Evropu dochází dech. Střet Toulouse s Marseille vyústil v remízu 2:2.

Brest – Monako 0:2

Brest v minulém kole prohrál v Lyonu, byť ještě půlhodiny před koncem vedl o dvě branky, a nyní vyšel naprázdno znovu. Postarali se o to Denis ZakariaTakumi Minamino, jejichž góly potvrdil až VAR. Hosté náskok udrželi, i když v nervózním závěru přišli o dva hráče kvůli červeným kartám. Ben Seghir při potyčce po přerušení hry srazil protihráče a za nesportovní chování musel ze hřiště i Wilfried Singo.

Le Havre – Méty 0:1

První poločas se nesl v bojovném duchu a moc šancí nenabídl. Hned zkraje druhého dějství ale nasměroval hosty k veledůležitým třem bodům Georges Mikautadze. Sedmý nejlepší střelec soutěže stáhl svým 10. gólem nejstarší francouzský klub do sestupového pásma a vlastní tým vyzdvihl těsně nad něj.

Lille – Štrasburk 1:0

Dogy měly utkání od úvodního hvizdu ve své režii a už ve 12. minutě se po hrubé chybě defenzivy Alsasanů ujaly vedení zásluhou 17. sezonní branky Jonathana Davida. Po změně stran se však tým ze severu Francie přeorientoval na defenzivní taktiku, která se nakonec ukázala být jako vítězná. Velkou radost udělal výsledek především Lucasovi Chevalierovi, jenž se mohl po čtyřech kolech opět radovat z čistého konta.

Remeš – Montpellier 1:2

Důležitý okamžik nastal ve 26. minutě, kdy se hosté ujali vedení díky přesné hlavičce Modiba Sagnana. Ve druhé půli sice Remeš srovnala zásluhou Emmanuela Agbadoua, nicméně La Paillade zajistil v 87. minutě příjemnou zpáteční cestu Mousa Al Tamari. Tým z jihu Francie tak učinil klíčový krok pro vzdálení se od sestupového pásma, od kterého ho dělí už devět bodů. Domácí naopak po čtvrtém duelu bez vítězství opět ztratil v boji o evropské poháry, na šesté Lens ztrácejí již šest bodů.

Toulouse – Marseille 2:2

Postupem do semifinále Evropské ligy povzbuzení Olympionici otevřeli skóre ve 38. minutě zásluhou premiérové trefy Jeana Onany od lednového příchodu z Besiktase. Pak ovšem hrdina penaltového rozstřelu proti Benfice Pau López těsně před poločasovou přestávkou zaváhal a nechal soupeře vyrovnat a v závěru utkání udeřil Yann Gboho, díky čemuž Les Violets sahali po první domácí výhře ve vzájemných ligových kláních od roku 2007. Ta se ovšem nakonec nekonala, jelikož v posledních vteřinách duelu akrobaticky srovnal Faris Moumbagna.

Tabulka Ligue 1