Remeš si další překvapení nepřichystala, Mbappé hattrickem posadil PSG zpět na výsluní

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Remeš si další překvapení nepřichystala, Mbappé hattrickem posadil PSG zpět na výsluní

Mbappé nastřílel hattrick.
Mbappé nastřílel hattrick.Profimedia
PSG zvítězilo ve 12. kole Ligue 1 na půdě Remeše 3:0. Do role hlavní hvězdy se znovu pasoval Kylian Mbappé (24), který se prosadil třikrát napříč oběma poločasy. Francouzský tahoun tak zajistil pařížskému celku posun na první příčku tabulky, o kterou po bodové ztrátě přišlo Nice. Překvapivě čtvrtý celek soutěže z Remeše tak s ligovým mistrem nevyhrál již posedmé v řadě a vůbec poprvé v sezoně odešel z utkání bez vstřelené branky.

Remeš – PSG 0:3

Pařížanům se podařilo svému soupeři odskočit hned v prvních momentech utkání. Ousmane Dembélé našel precizním centrem z pravého křídla Mbappého, který placírkou uklidil balon do sítě ke vzdálenější tyči. Červenobílí záhy srovnali, brance Junji Ita nicméně předcházelo postavení mimo hru, a gól tak musel být odvolán.

Japonský útočník byl blízko ke skórování i ve 22. minutě. Jeho přízemní pokus z volného kopu ale lapil pohotovým zákrokem připravený Gianluigi Donnarumma. Nedorozumění hráčů PSG v okolí vlastního vápna vedlo k příležitostem pro domácí, kterým nicméně scházela přesnost v zakončení, a do šaten se tak odcházelo za stavu 1:0.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Svěřenci trenéra Willa Stilla pokračovali v aktivním herním projevu i po změně stran. Gól však nevytěžili ani z nadějně zahraných rohových kopů, a tak se v 59. minutě prosadil znovu Mbappé. Francouzský šutér se parádně odpoutal od svého strážce, našel si přesnou přihrávku Carlose Solera a levačkou usměrnil míč mezi tři tyče.

Červenobílí se nevzdávali a vysílali na bránu další střelecké pokusy. Zažít gólovou radost jim však neumožnil famózně chytající Donnarumma. Ke konci utkání navíc Mbappé završil hattrick, když si uprostřed vápna počkal na balon, který opět z prvního doteku poslal za záda brankáře.

Tabulka Ligue 1