Anglické semifinále po šesti letech uvařil Gordon. Ukrajině vystřelil postup Sudakov

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Anglické semifinále po šesti letech uvařil Gordon. Ukrajině vystřelil postup Sudakov

Aktualizováno
Anthony Gordon rozhodl čtvrtfinále proti Portugalsku, skóroval po pohledné kombinační akci.
Anthony Gordon rozhodl čtvrtfinále proti Portugalsku, skóroval po pohledné kombinační akci.AFP
Anglie na Euru do 21 let vyhrála i čtvrtý zápas, ve čtvrtfinále si díky gólu Anthonyho Gordona (22) poradila s Portugalskem 1:0 a zajistila si postup mezi nejlepší čtyři. Ve středečním semifinále se utká s Izraelem, dojde tak na opakování zápasu ze základní skupiny, v níž oba celky potkaly –⁠ a porazily –⁠ českou jednadvacítku. Posledním postupujícím je Ukrajina, která překvapivě přemohla Francii 3:1.

Anglie –⁠ Portugalsko 1:0

Angličané se mezi nejlepší čtyři týmy Eura U21 podívají poprvé od roku 2017. Základy k úspěchu vystavěli ve 34. minutě, kdy po krásné kombinační akci skóroval Gordon. To nakonec Albionu stačilo k postupu, byť ve druhé půli byl pod tlakem.

Brankář James Trafford, odchovanec Manchesteru City se jménem připomínajícím stadion konkurenčních United, totiž zůstal bezchybný a stejně jako ve všech zápasech skupinové fáze udržel čisté konto.

Po výhře Anglie je jasné, že si Izrael a Španělsko zajistily účast na olympiádě. Do Paříže se kvalifikují tři nejlepší týmy šampionátu s výjimkou Francie, která má místo jako hostitel jisté. Anglie o účast bojovat nemůže, protože na OH startuje společný tým Velké Británie.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by Stats Perform

Francie –⁠ Ukrajina 1:3

Technicky velmi zdatní reprezentanti země galského kohouta přitom vstoupili do utkání lépe, když pohlednou kombinaci už v 19. minutě úspěšně zakončil Rayan Cherki. Podceňovaný soupeř však ještě do přestávky otočil skóre.

Dvěma góly se o obrat zasadil Heorhije Sudakova, jemuž k přesným zásahům pomohl vybojovanou penaltou a asistencí uzdravený Mychajlo Mudryk. Žlutomodří se tak podruhé v historii představí v semifinále malého Eura.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by Stats Perform

Výsledky Eura U21