Anglie porazila Izrael a zajistila si postup, Itálie ovládla přestřelku se Švýcarskem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Anglie porazila Izrael a zajistila si postup, Itálie ovládla přestřelku se Švýcarskem
Aktualizováno
Anglie už má jistý postup.
Anglie už má jistý postup.Profimedia
Izrael dalšího favorita nezaskočil, když ve druhém duelu skupiny C mistrovství Evropy do 21 let padl s Anglií 0:2. Ta si tak zajistila postup ze skupiny. Italové si po nevydařeném vstupu do turnaje spravili chuť proti hráčům Švýcarska, které ve druhém kole skupiny D porazili 3:2. Všechny tři branky vstřelili už během prvního poločasu. Vítězství 1:0 nad Norskem slaví fotbalisté Francie.

Anglie – Izrael 2:0

Rozhodující okamžik utkání nastal už v 16. minutě, kdy se prosadil pro něj netypicky hlavou rychlík Anthony Gordon. Brzkým vedením povzbuzený Albion v dalším průběhu zápasu nepouštěl soupeře do šancí a i díky dvěma asistencím Morgana Gibbse-Whitea bez problémů dokráčel k předčasnému zajištění výsledné první příčky.

Tabulka skupiny C.
Tabulka skupiny C.Livesport

Švýcarsko – Itálie 2:3

Azzurri vstoupili do utkání po sporné porážce od Francie fantastickým způsobem a už v 11. minutě vedli o dvě branky. Nakonec však vítěznou trefu vstřelil těsně před koncem poločasu Fabiano Parisi. Po změně stran se totiž reprezentanti země helvétského kříže zvedli a v rozmezí pěti minut snížili na rozdíl jedné branky. Na senzační bodový zisk však již nedosáhli a po dvou kolech spadli na třetí příčku.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Norsko – Francie 0:1

V základní sestavě Francie nastoupili pouze čtyři stejní hráči v porovnání s duelem s Itálií, přesto měli zápas opticky pod kontrolou a v 57. minutě se dočkali rozhodujícího gólu. Postaral se o něj Michael Olise, pro nějž se jednalo o premiérovou trefu v národním týmu. Seveřany tak dovede k postupu do čtvrtfinále jen vysoká výhra nad Itálií v kombinaci s porážkou Švýcarů.

Tabulka skupiny D.
Tabulka skupiny D.Livesport