Livesport Daily #28: Jak přemýšlí hráč před největším zápasem kariéry, líčí Vasil Kušej

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport Daily #28: Jak přemýšlí hráč před největším zápasem kariéry, líčí Vasil Kušej

Livesport Daily #28: Jak přemýšlí hráč před největším zápasem kariéry, popisuje Vasil Kušej
Livesport Daily #28: Jak přemýšlí hráč před největším zápasem kariéry, popisuje Vasil KušejLivesport
Fotbalová jednadvacítka má před sebou klíčový duel o postup ze základní skupiny evropského šampionátu. Ve středu od 18:00 se Lvíčata utkají s Izraelem a k postupu do čtvrtfinále ze silné skupiny s Anglií a Německem jim stačí remíza. Jak hráči prožívali nedělní výhru 2:1 nad Německem? Jak důležitý je středeční výsledek pro jejich budoucí kariéry? A s jakým herním plánem do utkání Češi půjdou? To všechno jsme probrali s křídelníkem národního týmu Vasilem Kušejem (23).

Kometa ligového jara na sebe upozorňuje výbornými výkony i na malém Euru. Aktivní Vasil Kušej pořádně provětral obrany Anglie i Německa a teď se se spoluhráči připravuje na večerní zápas proti Izraeli. Právě ten rozhodne o tom, zda tým trenéra Jana Suchopárka postoupí do čtvrtfinále.

"Nikdo od nás před turnajem nic nečekal, všichni nás odepisovali. Odsuzovali nominaci a říkali, že tady nemáme co dělat. Teď jsme ale porazili úřadující mistry Evropy a jsme ve hře o postup. Všichni nám najednou fandí a drží nám palce, takže věřím, že zvládneme postoupit," říká Vasil Kušej.

Zápas Izrael – Česko + audiokomentář (18:00)

Ofenzivnímu hráči Mladé Boleslavi v posledních týdnech roste cenovka závratným tempem a o svoji budoucnost hraje i na evropském šampionátu. "Na takhle krátkém turnaji je na prvním místě samozřejmě tým, ale v určité míře kouká člověk i na sebe. Přemýšlíte nad tím, že když se vám povede nějaký zápas, tak pomůžete týmu, ale zároveň i své budoucnosti. V tuhle chvíli mě ale zajímá jen postup ze skupiny," dodává.

Livesport Daily #28: Jak přemýšlí hráč před největším zápasem kariéry, líčí Vasil Kušej
Livesport

V aktuální epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Jak moc sledují hráči během Eura zprávy a komentáře?

Kdo z hvězdných protihráčů udělal na Kušeje zatím největší dojem?

Co říká na herní projev českého týmu?

Jak bojuje s neproměňováním šancí?

Nový díl Livesport Daily najdete na oblíbených podcastových platformách – Spotify, Apple Podcasts a Google Podcasts.