Argentina zvítězila v kvalifikaci MS i potřetí, Brazílie překvapivě remizovala s Venezuelou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Argentina zvítězila v kvalifikaci MS i potřetí, Brazílie překvapivě remizovala s Venezuelou
Nicolás Otamendi se stal jediným úspěšným střelcem zápasu.
Nicolás Otamendi se stal jediným úspěšným střelcem zápasu.Profimedia
Fotbalisté Argentiny porazili 1:0 Paraguay a vyhráli i třetí zápas v kvalifikaci o postup na mistrovství světa. Zaváhala naopak Brazílie, která doma pouze remizovala 1:1 s Venezuelou.

Argentina – Paraguay 1:0

O výhře úřadujících světových šampionů v Buenos Aires rozhodl brankou ve třetí minutě Nicolás Otamendi. Po přestávce se na hřiště dostal i hvězdný Lionel Messi, který při návratu po zranění dvakrát trefil tyč.

Argentinci v kvalifikaci jako jediní ještě nezaváhali a navíc i ve třetím utkání udrželi čisté konto. Na prvním místě tabulky má výběr trenéra Lionela Scaloniho náskok dvou bodů před Brazílií.

Brazílie – Venezuela 1:1

"Kanárci" v Cuiabě vedli díky brance Gabriela, ale pět minut před koncem srovnal Eduard Bello. Brazilci poprvé ve vzájemných zápasech nedokázali doma Venezuelu porazit.

Ekvádor, který do kvalifikace vstoupil s tříbodovým odečtem za falšování dokumentů, vyhrál 2:1 v Bolívii. Gólem k vítězství přispěl Kendry Páez, jenž se díky tomu stal nejmladším střelcem v historii jihoamerické kvalifikace.

Záložník Independiente del Valle ve věku 16 let a šesti měsíců překonal rekord Gustava Neffa z Paraguaye, jenž v roce 1989 rovněž proti Ekvádoru skóroval ve věku 17 let a 10 měsíců.

Tabulka.
Tabulka.Livesport