Jamajské překvapení na MS končí, historický postup do čtvrtfinále slaví Kolumbijky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Jamajské překvapení na MS končí, historický postup do čtvrtfinále slaví Kolumbijky
O vítězství Kolumbie nad Jamajkou rozhodla jediným gólem kapitánka Catalina Usmeová.
O vítězství Kolumbie nad Jamajkou rozhodla jediným gólem kapitánka Catalina Usmeová.AFP
Při své třetí účasti na mistrovství světa postoupily kolumbijské fotbalistky poprvé do čtvrtfinále. V Melbourne si poradily s překvapením turnaje Jamajkou 1:0 a v sobotním čtvrtfinále v Sydney se střetnou s úřadujícími mistryněmi Evropy z Anglie. Ve druhém úterním osmifinále potvrdily Francouzky roli favoritek jednoznačným vítězstvím 4:0 nad Marokem.

Kolumbie – Jamajka 1:0

Zápas před téměř 28 tisíci diváků v Melbourne rozhodla v 51. minutě kapitánka jihoamerického celku Catalina Usmeová, jež gólem č. 39 potvrdila roli nejlepší kolumbijské reprezentační střelkyně.

Jamajčanky, které startovaly na MS podruhé v historii a poprvé postoupily do vyřazovací fáze, vypadly po prvním inkasovaném gólu na turnaji. V základní skupině Reggae Girlz mimo jiné uhrály bezbrankové remízy s Francií a Brazílií.

Francie – Maroko 4:0

Francouzky v závěrečném osmifinále rozhodly v Adelaide o vítězství nad nováčkem Marokem třemi góly během osmi minut v prvním poločase. Po přestávce pak pečetila skóre svou druhou brankou v zápase Eugenie Le Sommerová. Svěřenkyně trenéra Hervého Renarda se v sobotu v Brisbane utkají se spolupořadatelem šampionátu Austrálií.

Výsledky ženského MS