Messi v závěru zachránil Interu Miami bod s LA Galaxy. Busquets zavinil penaltu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Messi v závěru zachránil Interu Miami bod s LA Galaxy. Busquets zavinil penaltu
Lionel Messi zařídil Interu čtvrtý bod sezony.
Lionel Messi zařídil Interu čtvrtý bod sezony.Profimedia
Hvězdný Lionel Messi (36) vstřelil svůj první gól ve druhém zápase sezony za Inter Miami v severoamerické MLS, v níž v noci debutoval také Pavel Bucha (25). Gól argentinského mistra světa v nastaveném čase zajistil jeho týmu remízu 1:1 s Los Angeles Galaxy.

Domácí měli v utkání převahu, ale Riqui Puig ve 13. minutě nepřekonal brankáře Interu Drakea Callendera z penalty, kterou faulem zavinil Sergio Busquets. Bývalý hráč Frankfurtu Dejan Jovelič přesto strhl vývoj zápasu na stranu Galaxy, když se po více než hodině dokázal prosadit.

V závěru utkání se však Los Angeles dostali do početní nevýhody poté, co Marco Delgado dostal druhou žlutou kartu – a tehdy Messi po kombinaci s Jordim Albou udeřil.

Kromě svého gólu však nestárnoucí světový fotbalista předvedl na své poměry nevýrazný výkon. Inter Miami nastoupil do utkání se základní jedenáctkou o poznání starší než jeho soupeř z LA. Bylo v ní dokonce sedm hráčů přes 30 let.. Kromě Messiho, Alby a Busquetse byl v základní sestavě také Luis Suárez.

"V prvním poločase nás rozebrali, mohli jsme jít do šaten s gólovým mankem," řekl trenér floridského celku Gerardo Martino. "Ale po inkasovaném gólu jsme ukázali charakter," dodal.

Miami v úvodním utkání vyhrálo 2:0 nad Realem Salt Lake. Messi se tehdy postaral o asistenci, díky níž padl úvodní gól.

Los Angeles Galaxy – Inter Miami 1:1