Derby Slavia – Sparta: Ukázali jsme silnou mentalitu, těšilo Priskeho

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Oba týmy chtěly hrát fotbal. Ukázali jsme silnou mentalitu, těšilo po postupu Priskeho
Brian Priske byl během zápasu tradičně velmi emotivní.
Brian Priske byl během zápasu tradičně velmi emotivní.Profimedia
Nadšený a v obrovských emocích končil první derby tohoto týdne trenér Sparty Brian Priske (46). Po 90 minutách sice v Edenu neslavil ani ve čtvrtfinále domácího poháru, v prodloužení však Letenští i díky proměněné penaltě obrátili vývoj zápasu na svou stranu. "Musím říct, že jsem si derby užil. Na hráče jsem pyšný," uvedl dánský kouč po postupu mezi elitní čtyřku.

V Edenu byl k vidění velmi napínavý duel, na jehož počátku měla gólově navrch Slavia, která vedla dokonce o dvě branky. "Oba týmy chtěly hrát fotbal a jeden druhému to ztížit. Prohrávali jsme 0:2, ale zůstali jsme klidní a soustředění," naznačil Priske, co vedlo k tomu, že se Sparta zvedla a dokázala skóre zvrátit.

"Ukázali jsme silnou mentalitu, která nás dlouhodobě zdobí, a dokázali jsme zvítězit. To ten pocit ještě umocňuje. Ukazuje to, kde se teď mentálně, fyzicky i takticky nacházíme," chválil Priske.

Dánský kouč si po závěrečném hvizdu se svými svěřenci a kolegy naplno užíval euforie, dobře však věděl, že o víkendu čeká jeho tým další důležité derby, které může výrazně napovědět v bitvě o ligový titul. "Vždycky je skvělé, když vyhrajete. Moc si téhle výhry vážíme, ale dobře víme, že v neděli nás čeká nový zápas a musíme se na něj co nejlépe připravit," uvedl Priske.

Slavia Praha – Sparta Praha 2:3p