Pošetřené opory dotáhly Plzeň do finále poháru, Ševci na další zázrak nedosáhnou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pošetřené opory dotáhly Plzeň do finále poháru, Ševci na další zázrak nedosáhnou
Aktualizováno
Viktoriáni slaví jeden z gólů do sítě Zlína.
Viktoriáni slaví jeden z gólů do sítě Zlína.Profimedia
Plzeň v poklidu zvládla semifinále MOL Cupu a po domácí výhře 3:0 nad Zlínem se může těšit na vrchol soutěže, který odehrají také v Doosan Areně proti Spartě. Viktoriánům se od úvodu vyplácelo pošetření několika opor v ligovém zápase na Slovácku. Nejprve se velmi rychle trefil odpočatý Tomáš Chorý, jehož ještě do přestávky doplnil svou první soutěžní brankou v plzeňském dresu další navrátilec do sestavy Lukáš Červ. Zimní posila navíc po změně stran přihrála ve formě hrajícímu vytáhlému útočníkovi na pojišťující zásah.

Viktoria Plzeň – Zlín 3:0

Trenér Miroslav Koubek se o uplynulém víkendu netajil tím, že se svým týmem pojal duel v Uherském Hradišti (1:1) tak trochu jako přátelské utkání. Důvodem byla únava opor po odvetě Evropské konferenční ligy ve Florencii, ale i blížící se semifinále MOL Cupu. K němu do Doosan Areny zavítal Zlín, který v lize bojuje o záchranu, zároveň ovšem toužil po zopakování pohárového triumfu ze sezony 2016/2017.

Do utkání ovšem vstoupil aktivněji jeho soupeř, jenž se už v šesté minutě radoval z první trefy. V úvodu skvěle hrající Cheick Souaré přichystal ze strany fantastický pas do pokutového území, v němž se nacházel připravený Chorý, který z první umístil míč nechytatelně pod břevno. První poločas byl v jednoznačné režii domácích, což vedlo ve 26. minutě k další velké šanci.

Vybrané statistiky zápasu.
Vybrané statistiky zápasu.Livesport

Lukáš Kalvach ale po skvělé zasekávačce tvrdou ranou zlínskou branku přestřelil. Mrzet jej to příliš nemuselo, neboť po půlhodině hry předvedl skvělou individuální akci Červ, jenž téměř z poloviny hřiště proběhl až k vápnu soupeře, odkud tvrdou střelou k levé tyči skóroval. I do druhé půle vstoupila lépe Viktorka a už v 51. minutě musela Ševce zachránit tyč, kterou orazítkoval technickým projektilem Chorý.

O sedm minut později už se ovšem plzeňský útočník prosadil podruhé. Gólovou akci rozjel Pavel Šulc přihrávkou na pravou stranu na volného Červa a ten našel před brankou právě Chorého, jenž napálil míč do sítě. Zlín se k první větší šanci dostal až po 70 minutách. Slibný pokus střídajícího Vukadina Vukadinoviče ale zlikvidoval Martin Jedlička a po následném rohu uchránil domácím čisté konto na brankové čáře Robin Hranáč.

Známkování hráčů Plzně a Zlína.
Známkování hráčů Plzně a Zlína.Livesport

Plzeňští se v souboji o vítěznou trofej utkají s loňským finalistou soutěže a lídrem ligové tabulky Spartou. Finále se odehraje ve středu 22. května v 18:00 a Západočeši coby hůře postavený tým v pohárovém koeficientu za posledních pět let jej budou hostit na svém stadionu.

Výsledky MOL Cupu