Domovský stánek Messiho sledoval show argentinského rodáka v dresu Itálie

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Domovský stánek Messiho sledoval show argentinského rodáka v dresu Itálie
Mateo Retegui má na kontě už čtyři branky v pěti reprezentačních startech.
Mateo Retegui má na kontě už čtyři branky v pěti reprezentačních startech.Profimedia
Přátelské utkání na stadionu Interu Miami přineslo výhru Itálie nad Venezuelou 2:1. Poněkud překvapivě měli k vítězství zpočátku blíže zástupci Jižní Ameriky, jejichž šanci jít do bleskového vedení zahodil neproměněnou penaltou Salomón Rondón (34). Jako první tak skórovali Azzurri, ještě před odchodem do kabin však určil remízový stav Darwin Machís (31). Nadějný výkon outsidera ovšem nakonec zastínil svým druhým gólem Mateo Retegui (24), jenž v mládežnických kategoriích reprezentoval rodnou Argentinu.

Itálie – Venezuela 2:1 

Itálie zvládla klíčový souboj proti Ukrajině, a tak se místo stresujících bojů v baráži o Euro mohla vydat na neobvyklou návštěvu Severní Ameriky. První zastávkou byl domovský stadion Lionela Messiho a jeho Interu Miami, kde otestovala sílu týmu Luciana Spallettiho Venezuela. Její největší ofenzivní silou měl být nestárnoucí Rondón, jenž se dvěma góly podílel na solidně rozjeté kvalifikaci o mistrovství světa.

Outsider získal nečekanou příležitost k zázraku již ve třetí minutě, kdy se po nedovoleném zákroku Alessandra Buongiorna postavil k pokutovému kopu Rondón. Jeho přízemní ránu ovšem skvěle lapil Gianluigi Donnarumma. Venezuelané byli nečekaně nebezpeční i nadále a právě kapitán týmu Rondón nasměroval svým skluzem přízemní centr jen těsně vedle pravé tyče. Favorit se vedení dočkal o dalších 20 minut později. Po bídné rozehrávce jihoamerického celku se míč dostal k Reteguimu, který přízemní ranou snadno překonal Rafaela Romoa. Také domácí tým ovšem pod ostrým presinkem selhal. Donnarumma během riskantní kombinace vyběhl z branky a Machís, jemuž Italové vzápětí darovali balon, neměl problém zasáhnout odkrytou klec.

Rozvážný vstup do druhé půle rozčísli jako první svěřenci Fernanda Batisty. V 66. minutě se dokázal uvolnit Jhonder Cádiz a prudkou ranou z úhlu přinutil domácího brankáře k nelehkému zákroku. Třetí branka zápasu tak přišla na druhé straně. V 81. minutě po ukázkové otočce na penaltovém puntíku podruhé v zápase skóroval Retegui.

Střet dvou nejfotbalovějších kontinentů světa tak ovládla Evropa, respektive její zástupce Itálie. Ta se při své zaoceánské misi ještě střetne 24. března s Ekvádorem, Venezuela změří síly s Guatemalou.