Itálie zakončila americkou kampaň úspěšně, vítězství nad Ekvádorem trefil Pellegrini

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Itálie zakončila americkou kampaň úspěšně, vítězství nad Ekvádorem trefil Pellegrini
Lorenzo Pellegrini dal vítězný gól Itálie v zápase s Ekvádorem už ve třetí minutě.
Lorenzo Pellegrini dal vítězný gól Itálie v zápase s Ekvádorem už ve třetí minutě.AFP
Itálie zvítězila v přátelském utkání v USA nad Ekvádorem 2:0. Skóre posledního zámořského duelu svěřenců trenéra Luciana Spallettiho před Eurem otevřel už ve třetí minutě Lorenzo Pellegrini, k němuž se odrazil míč po přímém kopu. Na italského záložníka AS Řím navázal v nastaveném čase ještě Nicoló Barella a historicky třetí vzájemné střetnutí obou reprezentací tak skončilo lépe pro modré.

Itálie – Ekvádor 2:0

Po výhře nad Venezuelou 2:1 vyzvali Azzurri v newyorské Red Bull Areně Ekvádor. S ním měl evropský zástupce jen dvě historické zkušenosti. Vítězství 2:0 ze světového šampionátu 2002 a o tři roky mladší remízu z přátelského utkání. Za La Tricolor se již tradičně představil v základní sestavě hráč pražské Sparty Angelo Preciado.

A právě jeho tým musel zkousnout hořkou pilulku již po třech minutách. Po přímém kopu z hranice vápna sice napálil Federico Dimarco zeď, sražený balon ovšem náramně trefil Pellegrini, a poslal tak Evropany do vedení. Zanedlouho mohl zvýšit náskok záložník Nicoló Zaniolo, když se ve vápně dostal k dorážce, kterou ale namířil pouze na gólmana.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Zbylá půlhodina připomínala spíše válku ve středu hřiště, ze které vzešel na poměry přátelských zápasů nevídaný počet faulů. Po změně stran přišla zatím největší šance Jihoameričanů. Zblokovaný míč se po centru Preciada odrazil na kopačky Alana Franca, ten ovšem z nadějné pozice bránu Guglielma Vicaria vysoko přestřelil.

Ve druhé půli se k zakončení probojoval Gonzalo Plata, brankář Tottenhamu však ukázal skvělé reflexy a zamezil vyrovnání. Svěřenci Félixe Sáncheze Base se pokoušeli o závěrečný tlak, obrana Azzurri ale veškeré náznaky likvidovala. V nastaveném čase do otevřené defenzivy pronikl Barella a přesným lobem upravil na konečných 2:0.

Výsledky dalších přípravných zápasů