Absencemi zmítaný Liverpool se ve stínu Ligy mistrů vybičoval k obratu s Lutonem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Absencemi zmítaný Liverpool se ve stínu Ligy mistrů vybičoval k obratu s Lutonem
Liverpool musel obracet, ale nakonec pohodlně vyhrál.
Liverpool musel obracet, ale nakonec pohodlně vyhrál.AFP
Fotbalisté Liverpoolu porazili v předehrávce 26. kola Premier League na vlastním stadionu Luton 4:1. Jürgenu Kloppovi scházelo hned 10 důležitých hráčů A-týmu, což se dlouho projevovalo především v ofenzivě. Tu do obvyklých obrátek nakopl až kapitán Virgil van Dijk (32), jenž v 56. minutě reagoval na trefu houževnatě hrajících hostů z první půle. Pouhé dvě minuty nato dokonal obrat Cody Gakpo (24), u jehož zásahu si připsal již druhou asistenci v utkání Alexis Mac Allister (25).

Liverpool – Luton 4:1

Domácí zahájili utkání ve velkém tempu. V první šanci se objevil Luis Díaz, který se odpoutal od obránce a ránu na zadní tyč namířil jen těsně vedle. Po úvodním náporu červených přišel ovšem ve 12. minutě šok.

Tahith Chong vypálil z úhlu, brankář Caoimhín Kelleher míč sice vyrazil, ale pouze k Chiedoziemu Ogbenemu, jenž do prázdné brány hlavičkou skóroval. Zaskočený tým z města Beatles postupně přebíral iniciativu. To se projevilo, když ve velké příležitosti skluzující Díaz těsně minul tyč.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po změně stran důrazně vybojoval míč v pokutovém území Lutonu Gakpo, jehož následnou ránu k tyči skvěle vyrazil brankář Thomas Kaminski na roh. Ten umístil Mac Allister přesně na hlavu van Dijka, který srovnal.

Jen o chvíli později Mac Allister naservíroval další parádní přihrávku tentokrát na Gakpa, jehož hlavička z bezprostřední blízkosti znamenala vedení Liverpoolu. Fantastickou pětiminutovku domácích mohl vyšperkovat Van Dijk po opětovném centru argentinského záložníka, nicméně výborným reflexem brance zabránil gólman hostů.

V 71. minutě Andrew Robertson vypíchl rozehrávku Lutonu a nahrál Díazovi, jenž v rychlosti obehrál obránce a pokusem na přední tyč zvýšil vedení svého týmu. V závěru ještě přidal gól technickou ranou do horního rohu branky Harvey Elliott.

Tabulka Premier League