Liverpool i díky uzdravenému Salahovi porazil Brentford 4:1, Arsenal deklasoval Burnley

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Liverpool i díky uzdravenému Salahovi porazil Brentford 4:1, Arsenal deklasoval Burnley

Aktualizováno
Za Liverpool se trefil i Salah.
Za Liverpool se trefil i Salah.AFP
Brentford prohrál ve 25. kole Premier League na vlastním hřišti s Liverpoolem 1:4. Domácí drželi s favoritem krok do 35. minuty, kdy technicky dokonalým lobem odstartoval zkázu Londýňanů Darwin Núňez (24). Nečekaně brzy se tak na trávník dostal Mohamed Salah (31), jenž své první vystoupení na Britských ostrovech od Nového roku oslavil po změně stran asistencí a gólem. Jednoznačnou výhru 5:0 nad Burnley si připsal Arsenal, výrazně k tomu opět pomohl Bukayo Saka, který se trefil hned dvakrát.

Brentford – Liverpool 1:4

V úvodu střetnutí měli navrch domácí, kteří drželi balon na útočné polovině. První šanci si však připravili Reds. Conor Bradley se protáhl do vápna a vypálil, po jeho ráně ještě dorážel Diogo Jota, ale oba střelecké pokusy vychytal Mark Flekken. Diváci se v první půli rozhodně nenudili, hra se přelévala ze strany na stranu a oba týmy si připravily dost šancí.

Ve 35. minutě jedna z nich skončila gólem. Po dlouhém odkopu Virgila Van Dijka se díky šikovné hlavičce Joty dostal do brejku Núňez, který situaci dva na nikoho vyřešil parádním lobem a otevřel skóre. Autor gólové nahrávky se však dlouho neradoval, protože pár minut na to se zranil a musel střídat.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Hned po zahajovacím hvizdu druhé půle si Kloppovi svěřenci připravili několik gólovek, které ale německému trenérovi radost nepřinesly. V 55. minutě už mohl lodivod hostů propuknout v jásot. Salah poslal míč do vápna Alexisu Mac Allisterovi, který si mezi třemi hráči soupeře pokryl balon a přízemní střelou překonal Flekkena.

Dalších 13 minut nato už to bylo 0:3. Salah se ocitl v akci jeden na jednoho proti Nathanu Collinsovi, přes kterého se mu podařilo zakončit a poslat míč do pravého dolního rohu brány. Nedlouho poté přišla odpověď, když po rychlé akci z pravé strany zakončoval ve velkém vápně Sergio Reguilón, jehož střelu dokázal Caoimhín Kelleher vyrazit pouze k dorážejícímu Toneymu. V závěru duelu ještě upravil skóre po přihrávce Luise Díaze po zemi zakončující Cody Gakpo.

Salahovy zápasové statistiky.
Salahovy zápasové statistiky.Opta by Stats Perform

Burnley – Arsenal 0:5

Favoritovi začalo utkání chutnat hned po úvodním hvizdu. Gabriel Martinelli našel přesnou šajtlí na hranici pokutového území volného Martina Ödegaarda, jenž si prvním dotykem nachystal míč do střelecké pozice a následně jej uklidil přesně k tyči. Na druhé straně se v ojedinělé příležitosti objevil Wilson Odobert. Ten se na levé straně šikovně zbavil svého strážce a z ostrého úhlu otestoval pozornost Davida Rayi.

Ještě před odchodem do šaten pronikl do vápna Leandro Trossard, jehož postup zastavil nedovoleným způsobem Lorenz Assignon. Rozhodčí po právu ukázal na bílý puntík a Saka zdvojnásobil vedení Gunners.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by stats Perform

Ani po změně stran nebrala mizérie domácích konce. Ödegaard vyzval krásnou přihrávkou ke skórování Saku, jenž v bezprostřední blízkosti Jamesovi Traffordovi napálil míč tvrdě pod břevno. Opařená defenziva The Clarets následně předvedla laxní rozehrávku, z čehož těžil Trossard, ale v nadějné příležitosti selhal. Chuť si belgický útočník spravil v 66. minutě. Slabý pokus Kaie Havertze ještě dokázal zblokovat Sander Berge, nicméně balon se posléze odrazil příhodně pro Trossarda, a ten vydařeným obstřelem na zadní tyč rozvlnil síť.

Utkání se nakonec pro domácí proměnilo v noční můru. V 78. minutě totiž prokázal své technické dovednosti Havertz, který nejprve Hannesovi Delcroix nasadil jesličky a následně se štěstím zakončil do prostoru mezi tři tyče.

Saka a jeho statistiky proti Burnley.
Saka a jeho statistiky proti Burnley.Opta by Stats Perform

Fulham – Aston Villa 1:2

Fotbalisté Aston Villy po dvou soutěžních porážkách potvrdili roli favorita, když porazili domácí Fulham 2:1. V prvním poločase se sice hráči mohli radovat hned ze čtyř branek, po dvou na obou stranách, avšak kvůli třem postavením mimo hru mohl být uznán pouze gól Ollieho Watkinse.

Ten se prosadil i po změně stran, a posunul tak svůj tým na čtvrté místo před Tottenham. Anglický kanonýr se v aktuálním ročníku přímo podílel už na 23 trefách, více přitom v klubové historii zvládl pouze Dwight Yorke v sezoně 1995/96, a to 27.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Newcastle – Bournemouth 2:2

Newcastle remizoval na vlastním hřišti s Bournemouthem 2:2. Hosté potvrdili pověst nevyzpytatelného soupeře a dostali se před zaplněnými tribunami St. James' Parku do vedení zásluhou Dominica Solankeho, jenž využil uklouznutí slovenského gólmana Martina Dúbravky.

Newcastle pak sice krátce nato vyrovnal, Třešně si ovšem vzaly vedení zpět na svou stranu. Až v nastaveném čase tak Straky uloupily bod díky vyrovnávací trefě Matta Ritchieho, před vlastním publikem nicméně nevyhrály již počtvrté za sebou.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Nottingham – West Ham 2:0

Otřesený West Ham málem musel dohánět ztrátu již od páté minuty, nicméně bývalý křídelník Manchesteru United Anthony Elanga zahodil tutovku, kterou zlikvidoval Alphonse Areola. Forest i nadále pokračovali v aktivitě a v utkání dominovali, nicméně další pořádná šance dlouho nepřišla ani z jednoho tábora.

Fanoušky zvedlo ze židle až zakončení Morgana Gibbse-Whitea, jenže anglický záložník nakonec jen pozdravil Areolu slabou střelou doprostřed. V závěru nastaveného času už se domácí přece jen dočkali, když po pěkné přihrávce Nicolase Domíngueze skóroval Awoniyi.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Peform

Francouzský brankář ve službách Kladivářů měl plné ruce práce i krátce po přestávce, kdy parádně zlikvidoval ránu Elangy. Ojedinělou příležitostí The Hammers byl přímý kop, kterého se již tradičně ujal James Ward-Prowse, anglický šikula ovšem netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

O chvíli později mohl pojistku přidat Awoniyi, ale jeho hlavička jen prosvištěla nad břevnem. Aby toho nebylo málo, posledních 20 minut museli hosté zvládnout v oslabení po vyloučení Kalvina Phillipse. Nottingham poté utkání už jen dohrával a v úplném závěru vedení pojistil Callum Hudson-Odoi.

Tottenham – Wolves 1:2

Fotbalisté Tottenhamu prohráli s Wolverhamptonem 1:2. Hosté tak potvrdili, že si v poslední době na Spurs věří a poprvé v historii se jim podařilo nad tímto soupeřem zvítězit třikrát v řadě. Triumf outsidera zařídil dvěma góly Joao Gomes, ale výrazně k němu dopomohl také bídný ofenzivní výkon favorita, který v první půli ani jednou nemířil na branku.

Celek ze severu Londýna se tak v průběžné tabulce propadl na páté místo, které by znamenalo neúčast v Lize mistrů, Vlci naopak vstoupili do bran elitní desítky.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Tabulka Premier League