Southampton byl blízko od vyloupení Emirates, stíhací jízda stačila Arsenalu na bod

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Southampton byl blízko od vyloupení Emirates, stíhací jízda stačila Arsenalu na bod

Martin Ödegaard v 88. minutě snížil na 2:3.
Martin Ödegaard v 88. minutě snížil na 2:3.AFP
Arsenal ve 32. kole Premier League potřetí v řadě remizoval a po divokém výsledku 3:3 na vlastním hřišti byl za dělbu bodů s posledním Southamptonem rád. Utkání začalo pro Saints fantasticky po bleskovém zásahu Carlose Alcaraze, který využil zaváhání Aarona Ramsdalea při rozehrávce. Na Argentince navázal ve 14. minutě Theo Walcott, bývalý hráč Kanonýrů. Domácí však i přes další trefu hostů ve druhém poločase předvedli skvělý comeback a díky dvěma slepeným gólům v závěru alespoň vyrovnali.

Arsenal – Southampton 3:3

Hned dvakrát v první čtvrthodině dokázali Svatí, že jim svědčí role naprostého outsidera. Nejprve již po necelých 30 vteřinách potrestal katastrofální Ramsdaleovu rozehrávku Alcaraz, jenž zpoza vápna zamířil přesně k levé tyči. Ve 14. minutě pak senzační vedení hostů navýšil Walcott. Zkušený útočník těžil z vynikající průnikové přihrávky střelce prvního gólu, když přízemní střelou překonal gólmana. Krátce nato poprvé udeřili také Gunners.

Nízký centr Bukaya Saky z voleje nechytatelně napálil doprostřed odkryté brány Gabriel Martinelli. Ve 26. minutě málem potrestal další nedůraz v defenzivě domácích aktivní Alcaraz, jenže tentokrát zblízka Ramsdalea nepřekonal. Argentinský mladík sehrál klíčovou roli také v nastaveném čase první půle, kdy z brankové čáry vyhlavičkoval zakončení Bena Whitea.

Statistiky zápasu Arsenal –⁠ Southampton
Statistiky zápasu Arsenal –⁠ SouthamptonOpta by Stats Perform

Po změně stran si sice vytvořili drtivou převahu v držení míče hráči Arsenalu, jenže jejich platonický tlak dlouho nevedl k žádnému nebezpečnému zakončení. Naopak v 66. minutě vrátil tým z jihu Anglie do dvougólového vedení Duje Čaleta-Car. Chorvatský stoper zůstal po rohovém kopu trestuhodně nehlídaný na zadní tyči a pohodlně doklepl míč do brány.

Na senzační výsledek přesto hosté nedosáhli. V samotném závěru totiž Martin Ödegaard vypálil nechytatelně k levé tyči a jen o pár okamžiků později vyrovnal dorážející Saka. Pro Southampton mohlo být ještě hůře, Leandro Trossard však v posledních vteřinách orazítkoval jen břevno.

Tabulka Premier League
Tabulka Premier LeagueLivesport