Aston Ville stačil jediný gól k výhře nad Fulhamem, tři body berou také Wolves

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Aston Ville stačil jediný gól k výhře nad Fulhamem, tři body berou také Wolves

Aston Ville stačil ke třem bodům jediný gól.
Aston Ville stačil ke třem bodům jediný gól.AFP
Fotbalisté Aston Villy v Premier League porazili 1:0 Fulham a v neúplné tabulce se posunuli na páté místo, které zaručuje start v Evropské lize. Jediný gól zápasu dal ve 22. minutě Tyrone Mings (30).

Wolves – Crystal Palace 2:0

Crystal Palace prolomilo střelecký půst londýnských týmů hned zkraje zápasu. Hned po prvním rohovém kopu uklidil míč do sítě Joachim Andersen, jenže to bylo do opačné branky, než by si on i jeho spoluhráči přáli. Pokud by se nejednalo o vlastenec, usiloval by dánský obránce o trefu měsíce, neboť se balon několikrát odrazil o břevno, až zapadl za čáru.

Vlky bleskové vedení nastartovalo a dravě si šli pro jeho navýšení. Hosté však dobrou pasáž soupeře ustáli a v závěru poločasu dokonce sahal po vyrovnání Albert Sambi Lokonga, jehož tvrdou ránu na přední tyč vyrazil José Sá.

Góly orámovaly zápas.
Góly orámovaly zápas.Opta by Stats Perform

Druhé dějství mělo daleko taktičtější průběh. Domácí se logicky zatáhli na svoji polovinu, a spíše než na útok se soustředili na defenzivu. Modročervení si sice užívali převahu v držení balonu, jejich postup dopředu byl ovšem poměrně kostrbatý, a šancí tak bylo k vidění jen pramálo. K výraznějšímu nátlaku se Crystal Palace dopracovalo až v závěrečné čtvrthodině.

Nejdříve prověřil kvality domácího brankáře dalekonosným projektilem Eberechi Eze. Nebezpečím zaváněly i další ofenzivní nájezdy, na vytoužené vyrovnání už ale hostům čas nezbyl. Naopak Vlkům se ještě podařilo vedení navýšit. Poté, co gólman Sam Johnstone fauloval ve vápně, se následného pokutového kopu ujal Rúben Neves a s jistotou upravil na konečných 2:0.

Aston VillaFulham 1:0

Po opatrném úvodu ze strany obou mužstev se diváci dočkali kontroverzní situace. V pokutovém území byl sestřelen Ollie Watkins, dle hlavního arbitra však obránce nejprve odehrál míč. Tento moment namotivoval domácí a po sérii rohových kopů se jim podařilo prolomit bezbrankový stav. Na první tyčce se objevil Tyrone Mings a nechytatelnou hlavičkou využil skvělý centr kapitána Johna McGinna.

Anglický obránce tak oslavil svůj 150. ligový start za domácí tým nejlepším možným způsobem. Zbytek úvodního dějství nenabídl mnoho dalších vyložených příležitostí a Villans jednoznačně kontrolovali průběh duelu. Těsně před ochodem do šaten však ještě zahrozil McGinn, jeho pokus hlavou ale vyrazil na rohový kop Bernd Leno.

Takhle se v utkání pohyboval jeho jediný úspěšný střelec.
Takhle se v utkání pohyboval jeho jediný úspěšný střelec.Opta by Stats Perform

Po poločasové přestávce začal nováček soutěže častěji kombinovat před pokutovým územím soupeře a hledal jakoukoliv možnou skulinu. The Cottagers si ovšem s poctivou obrannou prácí domácích nedokázali poradit a vždy jim scházel moment překvapení. Svěřenci kouče Emeryho se rozhodli ubránit nejtěsnější možný náskok a tým ze západního Londýna byl zkrátka příliš bezzubý na to, aby jejich rozhodnutí potrestal.

Nebezpečný centrovaný míč na zadní tyčku kontroloval v 76. minutě ostřílený Ashley Young a zamezil tím téměř jasné brance. Další zásah v duelu přidal Mings, když si v 83. minutě omylem srazil míč do vlastní branky. Spasil jej však pomezní rozhodčí, který správně odmával postavení mimo hru.

LeedsLeicester 1:1

Domácí obrana inkasovala už v sedmé minutě po zakončení Youriho Tielemanse, videorozhodčí však spatřil ofsajdové postavení a gól nemohl být uznán. Leicester byl znovu blízko vedení v 18. minutě, kdy James Maddison netrefil centrovaný míč od Kelechiho Iheanacha ideálně a ve velké šanci jej poslal jen těsně vedle brány. Chvíli nato se tak z úvodní branky radovali domácí.

Skvělou práci předvedl Jack Harrison, jenž se uvolnil k přesnému centru na Luise Sinisterru, který přesnou hlavičkou poslal Leeds do vedení. Jeho radost ale netrvala dlouho, jelikož si po půlhodině hry poranil kotník a domácí se museli po zbytek zápasu obejít bez jeho služeb.

Tabulka Premier League.
Tabulka Premier League.Livesport

The Whites byli ale v útoku nadále nebezpeční. Jejich aktivní vstup do druhé půle inicioval především Rodrigo, jeho nadějné pokusy ale nedoputovaly na bránu střeženou Danielem Iversenem. Ofenzivně se prezentoval i Leicester. Harvey Barnes se propracoval do šance uvnitř vápna, míč ale poslal nad břevno. Vyrovnat mohl v 73. minutě Iheanacho, jehož ránu do dolního rohu skvěle vyrazil Illan Meslier.

Zvyšující se aktivita Lišek vygradovala v 80. minutě, kdy parádní brejk založený v křečích bojujícím Iheanachem zakončila po asistenci Maddisona hrající legenda modrobílých Jamie Vardy. Ten se nespokojil s vyrovnaným stavem a chvíli nato znovu skóroval, praporek pomezního ale utnul explozi radosti Leicesteru. Oslavy málem propukly v závěru na druhé straně, kde však skvělými zákroky podržel hosty Iversen.