Liverpool se přiblížil pohárům, Leicester udělal důležitý krok k záchraně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Liverpool se přiblížil pohárům, Leicester udělal důležitý krok k záchraně

Aktualizováno
Vítězný gól Liverpoolu v utkání proti Leicesteru dal MOhamed Salah.
Vítězný gól Liverpoolu v utkání proti Leicesteru dal MOhamed Salah. AFP
Leeds v Premier League utrpěl třetí porážku v řadě, na Craven Cottage padl s Fulhamem 1:2 a sestupový strašák u něj opět nabývá reálných rozměrů. I v dalších sobotních zápasech 32. kola byly v akci týmy, kterým jde o bytí v anglické nejvyšší soutěži. Leicester si připsal důležité tři body za vítězství nad Wolves a Nottingham padl 2:3 v Liverpoolu. Reds se po druhé výhře v řadě přiblížili pohárovým příčkám.

Fulham –⁠ Leeds 2:1

Utkání začal aktivněji klub z Londýna, a i když hosté postupem prvního poločasu srovnali krok, ke změně na tabuli skóre to dlouho nevedlo. Vyrovnaný zápas tak gólově načal až v 58. minutě přesnou ranou pod břevno domácí Harry Wilson. Na záložníka z Walesu navázal Andreas Pereira, jenž odsoudil Pávy ke třetí prohře v řadě. Chalupáři naopak dosáhli na druhou výhru za sebou a vymanili se tak z bídy, která je provázela v nedávném období.

Statistiky zápasu Fulham –⁠ Leeds
Statistiky zápasu Fulham –⁠ LeedsOpta by Stats Perform

Brentford –⁠ Aston Villa 1:1

Utkání dvou celků s naprosto odlišnou formou nabídlo více příležitostí na straně domácích, birminghamský tým ale několikrát podržel Emiliano Martínez. Krátce po hodině hry ale argentinský čaroděj přece jen kapituloval, když Včely poslal do vedení Ivan Toney. To nicméně udržet nedokázaly, neboť v samotném závěru prodloužil sérii Villans bez porážky na číslo devět Douglas Luiz.

Statistiky zápasu Brentford –⁠ Aston Villa
Statistiky zápasu Brentford –⁠ Aston VillaOpta by Stats Perform

Crystal Palace –⁠ Everton 0:0

Crystal Palace nedokázal ve 32. kole prodloužit sérii vítězství na čtyři, když na domácí půdě pouze remizoval s Evertonem 0:0. Smírný výsledek byl ztrátou především pro tým z Liverpoolu, jenž nevyužil svou střeleckou převahu a neprosadil se přes skvěle chytajícího Sama Johnstona. Karamelky se navíc po výhře Leicesteru propadly na sestupovou 18. pozici.

Statistiky zápasu Crystal Palace –⁠ Everton
Statistiky zápasu Crystal Palace –⁠ EvertonOpta by Stats Perform

Leicester –⁠ Wolves 2:1

Zápas se pro Lišky nevyvíjel dobře, neboť již ve 13. minutě poslal hosty do vedení Matheus Cunha. Domácí však inkasovaný gól probudil, za což byli odměněni ještě před odchodem do šaten, kdy remízový stav zajistil Kelechi Iheanacho. Aktivita Leicesteru pokračovala i po změně stran, což nakonec přetavil ve vítězný zásah Timothy Castagne, který zároveň zajistil svému týmu posun v tabulce mimo sestupové pásmo.

Statistiky zápasu Leicester –⁠ Wolves
Statistiky zápasu Leicester –⁠ WolvesOpta by Stats Perform

Liverpool –⁠ Nottingham 3:2

O úspěch Reds se zasadil především dvougólový Diogo Jota, jenž tak navázal stejnou porcí gólů na úspěšné utkání v Leedsu. Vítěznou branku nakonec proti vzdorujícím Forest zaznamenal až v 70. minutě Mohamed Salah, který se stejně jako jeho kolega prosadil po standardce. Forest se tedy ještě více přiblížili sestupu poté, co Leicester zvládl svůj duel s Wolves. Naopak Liverpool ztrácí už jen tři body na pohárové příčky.

Tabulka Premier League
Tabulka Premier LeagueLivesport