Bude Van Dijk pokračovat v Liverpoolu i po odchodu Kloppa? Sám nevím, prohlásil stoper

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bude Van Dijk pokračovat v Liverpoolu i po odchodu Kloppa? Sám nevím, prohlásil stoper

Jak dlouho bude Van Dijk hrát za Liverpool?
Jak dlouho bude Van Dijk hrát za Liverpool?Profimedia
Po téměř devíti letech opustí Liverpool německý trenér Jürgen Klopp (56) a v klubu začne nová éra. Jak přesně bude vypadat, v tuto chvíli nikdo neví. Jasno v tom nemá ani lídr mužstva Virgil van Dijk (32).

Zkušený nizozemský stoper je stabilním členem kádru a má smlouvu do konce příští sezony 2024/25. K jednání o jejím prodloužení nemusí dojít ani teoreticky, protože on sám neví, jakou cestou se Liverpool vydá.

"Je to důležitá otázka. Přiznám se, že to sám nevím," odpověděl Van Dijk na dotaz, zda bude součástí nového Liverpoolu. "Klub má v rukou důležitá rozhodnutí, spousta věcí se změní. Jsem velmi zvědavý, jakým směrem se Liverpool vydá. Uvidíme, jaká bude situace za několik týdnů," dodal.

Van Dijk přišel na Anfield Road před šesti lety ze Southamptonu a s výjimkou jednoho vážného zranění kolena pravidelně nastupoval v základní sestavě. Za Liverpool odehrál 246 zápasů, v nichž se mu podařilo vstřelit 21 gólů.

Jürgen Klopp v pátek oznámil odchod z Liverpoolu. Němec působil na slavné adrese od října 2015, v roce 2019 dovedl klub k triumfu v Lize mistrů a o rok později vrátil na Anfield po 30 letech pohár pro vítěze Premier League, na jehož zisku se Van Dijk výraznou měrou podílel.

Livesport Daily #182: Odchod Kloppa? Obrovská ztráta pro Premier League, říká Matúš Lukáč
Livesport

"Už nemám energii," uvedl charismatický kouč hlavní důvod. "Cítím se dobře, ale vím, že už prostě nemůžu pokračovat. Po sezoně skončím," vysvětlil v rozhovoru pro klubovou televizi.

Kdo nahradí Kloppa? Sedm trenérů, kteří by od další sezony mohli vést Liverpool