Cenzura v Premier League? Anglická režie chce tlumit protesty fanoušků Evertonu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Cenzura v Premier League? Anglická režie chce tlumit protesty fanoušků Evertonu

Fanoušci Evertonu chystají velké protesty.
Fanoušci Evertonu chystají velké protesty.Profimedia
Určitě si to velmi dobře pamatujete. Koronavirus a prázdné tribuny. Nicméně anglická liga byla průkopníkem, její vysílatelé totiž do hry přidali zvuky tribun z minulých zápasů. Teď se využije něčeho podobného, ale k úplně jinému účelu.

Televize Sky Sports by mohla využít své schopnosti kontrolovat hladinu hluku v Goodison Parku během zápasu domácích s Manchesterem United, aby zmírnila vulgární skandování během plánovaných protestů fanoušků.

Ti se chtějí hodně hlasitě vymezit proti samotné Premier League. Jen pro připomenutí, pro Toffees to v neděli bude první zápas od odečtení 10 bodů za porušení finančních pravidel.

Everton se po odečtení 10 bodů propadl na předposlední místo.
Everton se po odečtení 10 bodů propadl na předposlední místo.Livesport

Everton se domnívá, že trest, který mu byl minulý týden udělen, byl nespravedlivý, a v prohlášení vydaném minulý pátek prohlásil, že bude s velkým zájmem sledovat rozhodnutí učiněná v jakýchkoli dalších případech týkajících se pravidel Premier League o zisku a udržitelnosti.

Protesty fanoušků

A fanoušci se podobně jako šéfové klubu budou snažit vyjádřit svou frustraci z nedávného rozhodnutí uspořádáním protestu během střetnutí s Red Devils. Podle deníku Times budou fanoušci Evertonu v desáté minutě zápasu skandovat "Premier League corrupt as f***", tedy že je Premier League zkorumpovaná, k tomu si lze dosadit jakékoliv sprosté slovo.

Úřad Ofcom uvádí, že provozovatelé televizního vysílání by se měli vyvarovat vysílání materiálů, které by mohly diváky urazit, a vzhledem k tomu, že výkop zápasu je v 16:30 anglického času, panují obavy, že se na něj budou dívat rodiny s dětmi v hojném počtu.

Proto Sky Sports uspořádala interní schůzku o této záležitosti a podle zdrojů bere na vědomí svou odpovědnost za ochranu diváků a bude se snažit zmírnit urážlivé výrazy, které zazní ve vysílání. Již dříve v podobných případech vysílací společnosti snížily hlasitost zvuku z davu a dokonce zavedly předem nahraný hluk z davu.

A to není vše. Times tvrdí, že skupina fanoušků Evertonu vybrala na financování protestů více než 40 tisíc liber a uvedla, že si plánuje najmout letadlo s transparentem, který by přeletěl nad Etihad Stadium během sobotního střetnutí Manchesteru City s Liverpoolem, protože v době střetnutí Evertonu a United bude tma.

Preview zápasu Everton – Manchester United (neděle, 17:30)