S obviněními nesouhlasíme a budeme se bránit, hlásí Guardiola. Klub by trénoval i v League One

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

S obviněními nesouhlasíme a budeme se bránit, hlásí Guardiola. Klub by trénoval i v League One

Guardiola se postavil za svůj klub.
Guardiola se postavil za svůj klub.Profimedia
Poté, co přišel Everton za porušení finančních pravidel o deset bodů, což je zároveň nejvyšší trest v historii Premier League, se na ostrovech stále silněji ozývají hlasy, které volají po sankcích i pro mistrovský Manchester City.

Zatímco liverpoolský celek z Goodison Parku, který se po trestu propadl až na předposlední pozici, byl potrestán jen za chyby v rámci tříletého období, gigant z Etihad Stadium se měl dopustit v letech 2009 až 2018 podobných přestupků ve více než stovce případů.

Trenér Manchesteru City Pep Guardiola už dokonce čelil na tiskové konferenci před sobotním tahákem s Liverpoolem dotazu, zdali by na modré straně Manchesteru zůstal, i kdyby úřadující šampion dostal přísný trest, případně musel putovat i o soutěž níž.

Manchester City opět vévodí tabulce Premier League.
Manchester City opět vévodí tabulce Premier League.Livesport

Ke svému dlouholetému zaměstnavateli byl pochopitelně loajální. "Svou budoucnost zvažovat nebudu, pokud to bude záviset jen na tom, jestli budeme v první nebo ve třetí lize. Je větší šance, že zůstanu, pokud budeme hrát League One, než by byla, kdybychom hráli Ligu mistrů," citovala španělského odborníka agentura DPA.

Bývalý kouč BarcelonyBayernu, jenž pracuje na anglické půdě již od léta 2016, ctí presumpci neviny a tvrdí, že dokud se v rámci rozsudku neprokáže vina, nic se neděje a nepřeje si, aby se na devítinásobné mistry země dívalo skrz prsty.

"Podle množství článků bychom měli padat a padat. Lidé, kteří to tvrdí, ale nečetli všechna prohlášení a neví, co vše se vlastně stalo. Ani já sám to nevím. S obviněními nesouhlasíme a budeme se bránit. A já tu budu jako mluvčí mého klubu. Právnici mi říkali, že jde o dva úplně odlišené případy a proto se to nedá porovnávat," upozornil renomovaný trenér nynějšího lídra anglické ligy.

Preview zápasu Manchester City – Liverpool (13:30)