Chelsea porazila Newcastle a přiblížila se mu na rozdíl bodu, zazářil Palmer

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Chelsea porazila Newcastle a přiblížila se mu na rozdíl bodu, zazářil Palmer

Cole Palmer (vpravo) v zápase zapsal gól a nahrávku.
Cole Palmer (vpravo) v zápase zapsal gól a nahrávku.AFP
Fotbalisté Chelsea zdolali v dohrávce 28. kola Premier League před vlastními fanoušky Newcastle 3:2. K výhře zavelel už v šesté minutě Nicolas Jackson (22), když tečoval střelu Cola Palmera (21). Straky sice dokázaly do konce první půle vyrovnat, ale v 58. minutě se opět blýskl anglický mladík přesnou ranou z hranice vápna. O výhře The Blues pak v 76. minutě rozhodl po individuální akci Mychajlo Mudryk (23). Londýňané ukončili čtyřzápasové čekání na vítězství proti Magpies, na které se navíc dotáhli s jednobodovou ztrátou a utkáním k dobru.

Chelsea – Newcastle 3:2

Blues se brzy dostali do vedení zásluhou Jacksona, jenž v šesté minutě dokázal ideálně tečovat přízemní střelu Palmera. Ve 23. minutě se už senegalský útočník odhodlal ke střele sám, ráně ale nedal dostatečnou razanci, aby rozvlnila síť za Martinem Dúbravkou.

V dobré příležitosti se ocitl Joe Willock, ve vápně se protlačil k centrovanému balonu, jenže obránce mu nedal potřebný klid na zakončení a míč šel vysoko nad branku. Ve 43. minutě Newcastle využil zaváhání domácí obrany a Aleksander Isak krásným obstřelem na zadní tyč srovnal stav utkání.

V nastavení se chytře zbavil obránce Raheem Sterling, poté však vypálil přímo do středu branky.

Tak vypadal Palmerův zásah.
Tak vypadal Palmerův zásah.Opta by Stats Perform

Druhý poločas odstartoval pumelicí pod břevno Miguel Almirón, dobře postavený Djordje Petrovič ji však za svá záda nepustil. Na druhé straně se v 58. minutě prosadil Palmer, když nikým nehlídaný obdržel míč na hranici šestnáctky a přízemní ranou překonal Dúbravku.

Vzápětí hostující defenzivě utekl Sterling, jenže poté nedokázal udělat kličku gólmanovi a následnou střelu vyrazil na brankové čáře jeden z doběhnuvších obránců.

V 76. minutě o osudu zápasu definitivně rozhodl střídající Mudryk, který prokličkoval obranou, posadil si brankáře a uklidil míč do sítě. V poslední minutě hrací doby zkorigoval skóre bombou na přední tyč Jacob Murphy.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka Premier League