Demolice v Premier League. Newcastle zničil Spurs 6:1, West Ham Bournemouth 4:0

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Demolice v Premier League. Newcastle zničil Spurs 6:1, West Ham Bournemouth 4:0

Vladimír Coufal pomohl k výhře West Hamu asistencí, tu si připsal i Tomáš Souček.
Vladimír Coufal pomohl k výhře West Hamu asistencí, tu si připsal i Tomáš Souček.AFP
Dvě jednoznačná vítězství se zrodila v nedělních utkáních 32. kola Premier League. West Ham vyhrál v Bournemouthu 4:0 i díky asistencím Vladimíra Coufala (30) a Tomáše Součka (28), Newcastle rozprášil neškodný Tottenham dokonce 6:1, když v 21. minutě vedl už 5:0. Po dvou gólech dali Jacob Murphy a Alexander Isak.

Bournemouth –⁠ West Ham 0:4

Kladiváři po výhře 4:0 odskočil sestupovým příčkám už na šest bodů. O vítězi bylo rychle rozhodnuto, když se hosté dvakrát prosadili v úvodní čtvrthodině. Skóre otevřel v páté minutě hlavou Michail Antonio, o chvíli později na něj obdobným způsobem navázal Lucas Paquetá, kterého ve střelecké pozici našel Coufal. Ten nastoupil v základu spolu se Součkem, jenž si ještě do přestávky rovněž připsal asistenci, když přihrál na gól Declanu Riceovi.

Statistiky zápasu Bournemouth –⁠ West Ham
Statistiky zápasu Bournemouth –⁠ West HamOpta by Stats Perform

Newcastle –⁠ Tottenham 6:1

Fotbalisté Newcastlu předvedli ve 32. kole Premier League destrukci soupeře, prvních pět branek se Strakám povedlo Tottenhamu vstřelit za pouhých 21 minut. Ani raketový start však neznamenal přepsání rekordu v rychlosti dosažení pěti gólů v zápase nejvyšší anglické soutěže. Ten nadále patří Manchesteru City, který v roce 2018 uštědřil Watfordu stejný počet zásahů ještě o tři minuty rychleji. Newcastle si každopádně vylepšil pozici v boji o Ligu mistrů.

Tabulka Premier League
Tabulka Premier LeagueLivesport