FPL před 31. kolem: Pozor! Nezapomeňte na kolo uprostřed týdne. A na Salaha...

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
FPL před 31. kolem: Pozor! Nezapomeňte na kolo uprostřed týdne. A na Salaha...
FPL: Nezapomeňte na sestavu uprostřed týdne! A na Salaha!
FPL: Nezapomeňte na sestavu uprostřed týdne! A na Salaha!Flashscore
Napříč ostrovy se před šlágrem mezi City a Arsenalem spekulovalo, že by Erling Haaland (23) a Bukayo Saka (22) mohli vyjít bodově naprázdno. Málokdo však čekal, že obránci obou rivalů v boji o titul tak zabodují. Nyní je před námi 31. kolo, které začíná netradičně už v úterý.

Premier League vstoupila do závěrečné části sezony a manažery FPL už jen tak něco nezastaví. Mezi posledními zápasy 30. kola a startem toho 31. byl pouze jeden den volna. Na co si musíme dát po sváteční atmosféře pozor?

Arsenal a Liverpool

V první řadě by se naše zraky měly upřít na Gunners a The Reds. Oba týmy bojují o titul anglického mistra a oba hrají v nadcházejících dnech na svých stadionech proti nejhorším týmům v lize. Arsenal se utká s Lutonem, zatímco na Anfield přijede Sheffield United.

To znamená, že bychom se před tímto kolem měli vyzbrojit hráči obou týmů – defenzivními i ofenzivními. Nikoho by neměla překvapit čistá konta ani vysoký počet gólů v brance soupeře.

V týmu trenéra Jürgena Kloppa vystupují do popředí Mohamed Salah (13,3), Luis Díaz (7,5) a Conor Bradley (4,2). Egypťan předvedl skvělý výkon proti Brightonu a jen těsně mu scházelo k hattricku. V dobré formě je také Kolumbijec, jenž pro Seagulls představoval velkou hrozbu. Bradley je na druhou stranu poměrně jistou defenzivní variantou a na hráče prvního týmu tabulky je extrémně levný.

Při pohledu na Arsenal se určitě vyplatí mít v týmu alespoň jednoho jeho obránce. Právě William Saliba (5,8) a Gabriel (5,3) jsou hojně využívaní, takže mnohé z manažerů nebude třeba přemlouvat. Je však třeba upozornit na možnou rotaci v ofenzivním složení týmu Mikela Artety. Bukayo Saka (9,0) nedohrál v zápase s Manchesterem City a není jasné, zda bude moct nastoupit proti Lutonu, zatímco Kai Havertz (7,2) nebo Gabriel Jesus (7,7) nemají své místo v sestavě vůbec jisté. Proč se tedy neusmát na Martina Ödegaarda (8,5)?

Koho za kapitána?

S výběrem kapitána bychom neměli mít velké problémy. Jasným kandidátem je Salah, který proti Brightonu vystřelil dvanáctkrát a obraně Sheffieldu dokáže nadělat opravdu hodně škody. Je zdaleka nejjistější volbou, kterou však všichni nemají k dispozici...

Žádné další jistoty na obzoru nejsou. Jednou z nich byl Saka, ale Angličan v nedělním utkání předčasně opustil hřiště a ve středu ho možná čeká volno. Arteta sice ujistil, že se nejedná o žádné zranění, je však třeba počítat s tím, že Saka, pokud proti Lutonu vůbec nastoupí, odehraje určitě méně než 90 minut.

Erling Haaland (14,3) zde musí být jmenován standardně, ale norský reprezentant není v tuto chvíli zárukou bodů. Jeho tým bude hrát doma proti Aston Ville, která v prosincovém zápase donutila tým Pepa Guardioly k jednomu z nejslabších výkonů za mnoho let. Naposledy se navíc trefil do sítě v zápase proti Kodani na začátku března. Od té doby neskóroval ani v Premier League, ani v FA Cupu, ani v zápasech národního týmu.

V úvahu je samozřejmě třeba vzít i hrdiny posledního kola Colea Palmera (5,9) a Heung-Mina Sona (10,1). Nezapomeňte však, že Chelsea pouze remizovala s Burnley a nyní bude hrát proti mnohem silnějšímu soupeři – Manchesteru United. Tottenham se naopak doma unavil proti Lutonu a nyní ho čeká výjezd na West Ham United. Palmer a Son mohou být dobrou volbou, ale...

Koho koupit?

Harvey Barnes (6,2) – Hrdina Newcastlu z posledního kola. Barnes proti West Hamu vstřelil dva góly v nastaveném čase a pomohl Strakám k vítězství 4:3. Po návratu po zranění si Angličan nedokázal vybojovat místo v základní sestavě a neprokázal příliš oslnivou formu. Nyní však před ním leží ideální příležitost – do St James's Parku přijíždí Everton, Barnes má za sebou skvělý výkon a navíc jeho konkurent Anthony Gordon (6,0) bude pauzírovat kvůli červené kartě. Barnese má v sestavě sotva 1 % hráčů a tento risk by se mohl vyplatit.

Alexander Isak (7,7) – Pokud nemáte místo pro záložníka Newcastlu, proč nezlákat jeho útočníka? Straky mají do konce sezony jeden z nejlehčích losů v soutěži a navíc je čeká dohrávka s Manchesterem United. Švéd v duelu s West Hamem proměnil dva pokutové kopy a v posledních třech ligových zápasech vstřelil čtyři góly.

Rodrigo Muniz (4,7) – K tomuto nákupu jsme vás nabádali už několikrát. Muniz o sobě dal o víkendu opět vědět – proti Sheffieldu United vstřelil krásný gól nůžkami. Brazilec hraje poměrně pravidelně od 17. kola a na svém kontě má již osm branek. Je to velmi bezpečná volba, protože s hodnotou 4,7 může pravidelně sedět na lavičce náhradníků s vámi a v případě potřeby udělat velmi cenné body. V podstatě o nic nepřijdete, protože je velmi pravděpodobné, že bude levnější než váš současný nejlevnější útočník.