Šlágr mezi Manchesterem City a Arsenalem skončil bez gólů, ligu vede Liverpool

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Šlágr mezi Manchesterem City a Arsenalem skončil bez gólů, ligu vede Liverpool
Aktualizováno
Zápas skončil bez gólů.
Zápas skončil bez gólů.AFP
Fotbalisté Manchesteru City remizovali ve 30. kole Premier League na domácím hřišti s Arsenalem 0:0. Klíčový souboj v boji o titul kontrolovali většinu času Citizens, jenže kompaktní defenziva Gunners je do výraznějších příležitostí nepouštěla. Na druhé straně se neujalo ani žádné ze zakončení bývalého útočníka úřadujícího mistra Gabriela Jesuse (26), jenž se v základní sestavě objevil poprvé od konce ledna. Nerozhodný výsledek tak ve vyrovnaném závodě o trofej anglické nejvyšší soutěže nejvíce potěšil Liverpool, který se dostal na první místo s dvoubodovým náskokem.

Manchester City – Arsenal 0:0

O úvodní ohrožení branky se postaral hostující útočník Gabriel Jesus, jenž si nejprve hrudí šikovně zpracoval míč, následná střela však rozvlnila jen boční síť.

Daleko větší příležitost diváci viděli v 15. minutě na druhé straně hřiště, když se k hlavičce z bezprostřední blízkosti dostal Nathan Aké, nicméně David Raya byl skvěle postaven a nebezpečný pokus pokryl.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po změně stran se iniciativy chopili Citizens, které mohl poslat do vedení Mateo Kovačič. Obstřel chorvatského středopolaře na vzdálenější tyč ale o kousek minul brankovou konstrukci. Arsenal mohl poté poslat do varu Gabriel Jesus, prudký pas Bukaya Saky před poloprázdnou branku byl však pro brazilského kanonýra moc dlouhý.

Světlemodří začali mít s přibývajícím časem velkou herní převahu. Z té plynuly i příležitosti, jednu takovou měl v 84. minutě po rohovém kopu Haaland, k překvapení všech na stadionu ale norský kanonýr v rozhodující chvíli skákající míč netrefil.

Ligová tabulka.
Ligová tabulka.Livesport