FPL před 37. kolem: Šest týmů čeká dvojzápas. Je tu moment, který může změnit celou sezonu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

FPL před 37. kolem: Šest týmů čeká dvojzápas. Je tu moment, který může změnit celou sezonu

FPL před 37. kolem.
FPL před 37. kolem.Livesport
Nastal čas 37. kola sezony, které může změnit osud mnoha hráčů Fantasy Premier League. Pokud jste již hodili rukavici a vzdali to, pak nezapomeňte, že již za devět dní budeme moci říci, že nás čeká dlouhé odloučení od FPL, takže si ho užijte, dokud ještě můžete změnit svou sestavu. Pokud stále bojujete o co nejlepší umístění, nemá smysl vás dále motivovat.

Před týdnem se zaskvěl Erling Haaland (14,2) čtyřmi góly a výkonem, který mu vynesl 21 bodů, což bylo jeho sezonní maximum. Z Nora se stal naprosto klíčový a nejdůležitější hráč pro další kolo. Proč tomu tak je? Kromě jeho formy je důležité si uvědomit, že Manchester City se představí hned ve dvou zápasech. Citizens sice dvakrát hrají venku, což mírně snižuje šanci na úspěch, ale pokud někdo pomýšlí na dobrý výsledek ve FPL, musí hráče anglického mistra volit.

Hraje šest týmů

Nastává čas, kdy všichni zkušení hráči vytahují z rukávu divoké karty, riskují, ale přidávají posily na lavičku. Už totiž nemá smysl nic šetřit na další kolo. O mnohém se rozhodne tady a teď. Šest týmů odehraje v týdnu dva zápasy a právě o hráče těchto celků bude největší zájem. Kdo by měl být ta nejlepší investice?

MANCHESTER CITY – Fulham (venku), Tottenham (venku)

Nejedná se o nějaká lehká utkání, ale přesto jsou to právě hráči Pepa Guardioly, kteří půjdou po co nejlepším výsledku a budou hrát o každý bod, protože bojují o anglický titul a zároveň mají ve svém týmu největší hvězdy.

CHELSEA – Nottingham (venku), Brighton (venku)

Dobré výkony Blues se staly v posledních týdnech pravidlem, přesto je nutno připomenout, že i vzhledem k motivaci dostat se na pohárová místa, by mělo být povinností vyrazit na Stamford Bridge nakupovat. Zvlášť Cole Palmer (6,3) je povinnou výbavou každého manažera. A pokud máte odvahu, tým Mauricia Pochettina nabízí třeba i relativně levného Marca Cucurellu (4,8) nebo naposledy skvělého Nicolase Jacksona (7,0).

NEWCASTLE – Brighton (doma), Manchester United (venku)

Straky mají v závěru sezony relativně atraktivní program a mnozí z vás už pravděpodobně ani nebudou muset kupovat jejich hráče, protože je prostě mají v kádru. Alexander Isak (8,4) nebo Anthony Gordon (6,4) se stali jistotou bodů a budou zjevně i kandidáty na základní sestavu pro příští sezonu. Za zvážení ale stojí i doplnění o jednoho z obránců – Dan Burn (4,4) i Emil Krafth (4,7) jsou levní a zároveň se dá očekávat hra s čistým kontem.

TOTTENHAM – Burnley (doma), Manchester City (doma)

Dva rozdílné a zrádné domácí zápasy. Jeden z nich proti rozjetému obhájci titulu, druhý zase s Burnley, které stále bojuje o udržení a bude bojovat o holý život. Navíc ani forma svěřenců Angeho Postecogloua není v poslední době bůhvíjaká. Přesto je Heung-Min Son (9,9) jednoznačně zajímavá akvizice, zbytkek týmu pak je spíš o risku.

BRIGHTON – Newcastle (venku), Chelsea (doma)

Rackové v letošní sezoně pod vedením Roberta De Zerbiho zrovna nezáří a i kvůli řadě zranění nemají v týmu jasného kandidáta do fantasy sestavy. Ale fakt, že tentokrát budou hrát dva zápasy, stojí za zvážení nákup alespoň jednoho jejich hráče z týmu.

MANCHESTER UNITED – Arsenal (doma), Newcastle (doma)

Manchester United před pár dny prohrál 0:4 s Crystal Palace a skoro všichni očekávají odchod trenéra Erika ten Haga. A vzhledem k tomu, že na Old Trafford míří Arsenal, který hraje o titul a dobře fungující Magpies, zásobovat se hráči Rudých ďáblů nemá příliš smysl. Jednoduše řečeno – ruce pryč!

Kdo má být kapitánem?

Znovu – a v této sezoně pravděpodobně naposledy – se vrací téma Haaland. Poté, co norský forvard vstřelil čtyři góly Wolves, bude dvojnásobným postrachem pro všechny, kteří se rozhodnou nedat mu pásku. Pokud však někdo chce riskovat, protože je k tomu možná poslední příležitost jak přelstít ostatní manažery, tak se v zákrytu usmívají třeba Cole Palmer nebo Alexander Isak.

Koho koupit?

Marc Cucurella (4,8) – Už bylo řečeno, že na konci sezony je potřeba trochu riskovat? Španělský obránce v posledních pěti kolech bral třikrát velké body, ale také dvakrát končil v minusu. Neexistuje tedy žádná jistota, jak to bude příště. Blues se utkají s Nottinghamem a Brightonem, což není žádná záruka bodů, ale Cucurella umí zamíchat ofenzivou a v úvahu připadá i čisté konto. Vlastní ho jen 3 % hráčů a s obranou z Chelsea skoro nikdo nehraje, takže cenné body se dají vybojovat i tímto způsobem.

Joško Gvardiol (5,1) – V posledních zápasech velmi spolehlivý bod pro Manchester City. Pokud jdete pouze po čistém kontu, vyplatí se vzít Edersona, protože v tu chvíli máte prakticky jistotu dvou nul. Pokud vás ale láká přidat nějaké góly, asistence nebo dokonce jen bonusové body, dejte šanci Chorvatovi. V posledních týdnech je jedním z lídrů Citizens a ve dvojzápase by měl (i když nemusí) odehrát dva zápasy a připsat si na své konto opět velmi solidní množství bodů.

Koneckonců, Gvardiola ve svém výběru doporučuje i Radim Horák, jeden z nejlepších Čechů hrajících ve Fantasy Premier League. Jeho trojice pro 37. kolo FPL vypadá následně:

Joško Gvardiol (5,1) – Šest mužstev čeká v rámci GW37 dvojzápas, přesto je výběr mezi obránci složitý, žádný tým nečeká jednoduchý soupeř. Na čele je pro mě však s náskokem chorvatský bek Joško Gvardiol. Ten se z pozice levého beka dostává v posledních zápasech do výborných pozic, což ostatně dokazuje jeho statistika 2+2 v posledních čtyřech ligových utkáních. Svěřenci Pepa Guardioly bojují o titul a nesmí si dovolit zaváhat, očekávám, že Gvardiol nastoupí na hřišti Fulhamu i Tottenhamu a k ofenzivnímu přínosu by mohl přidat i body za čisté konto.

Richarlison (6,8) – Tottenham čeká domácí dvojutkání proti Burnley a Manchesteru City, tedy dvou týmů z opačného pólu tabulky. Brazilský útočník v minulém kole na Anfieldu výrazně oživil hru a stačil si připsat gól a asistenci. Očekávám, že proti Burnley nastoupí v základní sestavě a jelikož svěřencům Vincenty Kompanyho jde o poslední zbytky naděje na záchranu, uvidíme ofenzivní utkání. Přestože proti Citizens jsou šance prosadit se střelecky výrazně nižší, kalkuluji i se závěrečným kolem, kdy Spurs vyrazí na hřiště posledního Sheffieldu United. Brazilce vlastní momentálně 3% manažerů, jeho potenciál v závěru sezony je však obrovský.

Noni Madueke (5,3) – závěrem tip na rozdílového hráče, kterého vlastní necelé jedno procento FPL hráčů. Zlepšenou hru v posledních týdnech předvádí londýnská Chelsea, která se v posledních třech utkáním prosadila devětkrát. Na čtyřech gólech měl podíl Noni Madueke. Tento mladý Angličan si přivlastnil pozici na pravém křídle a očekávám jeho start i ve zbylých třech zápasech sezony. Blues čeká Nottingham, Brighton a Bournemouth, tedy poměrně přijatelní soupeři. Pokud máte volný slot pro hráče Chelsea a snažíte se stáhnout náskok soupeře ve své minilize, nebál bych se zariskovat právě volbou Maduekeho.