Fulham rázně utnul sérii tří porážek, Leicesteru dal pět gólů. Řádil také Everton

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fulham rázně utnul sérii tří porážek, Leicesteru dal pět gólů. Řádil také Everton

Aktualizováno
Fotbalisté Fulhamu mohou být s výsledkem velice spokojení.
Fotbalisté Fulhamu mohou být s výsledkem velice spokojení.Profimedia
Leicester prohrál ve 35. kole Premier League na hřišti Fulhamu 3:5. Gólem a asistencí se už v první půli blýskl domácí Carlos Vinícius (28). Kromě bývalého útočníka Tottenhamu zazářil dvěma trefami Tom Cairney (32), který nastoupil v základní sestavě teprve potřetí v sezoně. Vysokou výhru oslavil také Everton, který překvapivě jasně vyhrál na hřišti Brightonu 5:1. Hodně branek padlo také v Nottinghamu, který porazil Southampton 4:3.

Fulham – Leicester 5:3

Domácí přetavili svůj úvodní tlak ve vedoucí trefu již na konci 10. minuty, kdy přímý kop Williana proskákal až za záda chybujícího Daniela Iversena. O pouhých osm minut později kapitulovali svěřenci trenéra Deana Smitha podruhé, když přízemní střela unikajícího Carlose Viníciuse zamířila kolem nohy hostující brankáře až do sítě.

Leicester zahrozil poprvé až po 20 minutách hry zásluhou Jamieho Vardyho, jenž využil chyby v rozehrávce The Whites. Pokus nejlepšího střelce Premier League ze sezony 2019/20 vyrazil Bernd Leno skvělým zákrokem na roh. Krátce po půlhodině hry Iversen výborně zneškodnil šanci Harrisona Reeda, přesto do konce úvodního dějství ještě jednou inkasoval. Smrtící kombinaci Londýňanů zakončil přesnou ranou k tyči Cairney.

Po změně stran zahrozily jako první Lišky, když dalekonosný projektil Harveyho Barnese vytáhl pozorný Leno mimo tři tyče. Obrana modrobílých ale i nadále nestíhala, další trefu The Cottagers přidal v 51. minutě po rychlém protiútoku Cairney. Snížení se tým ze středu Anglie dočkal krátce před hodinou hry, kdy se pumelicí o břevno prosadil Barnes.

V 66. minutě mohl vrátit Lišky do hry Vardy, který po faulu domácího brankáře zahrával pokutový kop. Leno ale své zaváhání napravil a Angličanův pokus zneškodnil. Náskok The Whites tak o čtyři minuty později navýšil Willian, jenž z dálky zamířil přesně k pravé tyči Iversenovy branky. V 81. minutě Leicester snížil zásluhou Jamese Maddisona, když byl na druhou penaltu v utkání Leno krátký. Výsledné skóre pak stanovil po chybě domácího gólmana svou druhou trefou v zápase Barnes.

Brighton – Everton 1:5

Do zápasu vstoupili Toffees bleskovým gólem po necelé minutě hry, kdy Dominic Calvert-Lewin našel před brankou volného Doucourého, který jeho přihrávku jednoduše doklepl do sítě. Brighton se poté zvedl a přebral nad hrou kontrolu, nedokázal si však vypracovat žádnou nebezpečnou akci.

Naopak ve 29. minutě domácí podruhé inkasovali po chybě v rozehrávce a rychlém protiútoku, na jehož konci stál znovu Doucouré, jenž z voleje propálil bezmocného Jasona Steela. Dvaatřicetiletý brankář Racků si následně ve 35. minutě nepohlídal přední tyč a srazil si střílený centr Dwighta McNeila do vlastní sítě.

Čtyři poločasová střídání oživila hru Brightonu a už po chvíli nebezpečně střílel čerstvý Solly March, Jordan Pickford však jeho ránu vytěsnil. Další velkou příležitost měl Alexis Mac Allister, jeho hlavička ale skončila pouze na břevně. Argentinský mistr světa znovu zkoušel štěstí hlavou, jenže Pickford se pohotově natáhl ke své levé tyči.

Z protiútoku dali Toffees Rackům lekci z produktivity. Alex Iwobi poslal do vápna přesnou přihrávku na McNeila, který si balon zasekl, posadil brankáře i dobíhajícího obránce a uklidil míč do sítě. Brighton dokázal v 79. minutě snížit. Kaoru Mitoma sice v pádu trefil tyč, od té se ale míč dostal k dorážejícímu Mac Allisterovi, který se již nemýlil. Pátý gól hostů přidal parádní ranou pod břevno McNeil.

Nottingham – Southampton 4:3

Klíčový podíl na tříbodovém zisku Forest měl Taiwo Awoniyi, který dvěma slepenými góly v prvním poločase nasměroval hráče v červených dresech k výhře. Duel navíc zapadl do not dvou předešlých pondělních duelů anglické nejvyšší soutěže, neboť v součtu s nimi viděli diváci na Ostrovech ve třech zápasech neuvěřitelných 21 branek. Prohra navíc odsoudila Saints k téměř jistému pádu do druhé ligy, neboť na poslední nesestupovou pozici mají tři zápasy před koncem ztrátu osmi bodů.

Tabulka Premier League.
Tabulka Premier League.Livesport