Kanonády hostů v Anglii. Brentford nasázel v Lutonu pět gólů, Burnley v Sheffieldu čtyři

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kanonády hostů v Anglii. Brentford nasázel v Lutonu pět gólů, Burnley v Sheffieldu čtyři

Yoane Wissa dal při vítězství Brentfordu v Lutonu dva góly.
Yoane Wissa dal při vítězství Brentfordu v Lutonu dva góly.Profimedia
Brentford si ve 34. kole Premier League na hřišti Lutonu zastřílel a odváží si jednoznačné vítězství 5:1. Ve 24. minutě začal úřadovat Yoane Wissa, který přidal druhý zásah v nastaveném čase úvodního dějství a osamostatnil se na čele tabulky střelců Včel. Po změně stran pak hosté dalšími třemi trefami dokonali demolici Kloboučníků a prodloužili sérii bez porážky už na pět utkání. Domácí naopak podruhé za sebou inkasovali direkt a zůstali na první sestupové příčce. I druhé odpolední utkání skončilo suverénní výhrou hostů, o záchranu bojující Burnley smetlo Sheffield United 4:1 a nadále živí naději na záchranu.

Luton – Brentford 1:5

Od úvodních minut měly oba celky problém dostat se přes soupeřovu obranu. První slibnější zakončení si po odraženém míči připsal Alfie Doughty, vypálil ale pouze do náručí gólmana. O poznání obtížnější zákrok předvedl v 19. minutě Thomas Kaminski, jenž vyrazil hlavičku Keaneho Lewise-Pottera z bezprostřední blízkosti.

A tak to úplně naopak vyzkoušel ve 24. minutě Wissa, který zakončoval rychlý protiútok z hrany vápna, a ranou z první na bližší tyč překonal Kaminskiho. Konžský útočník na svůj zásah navíc navázal i v nastaveném čase úvodního dějství, když na něj v šestnáctce propadl míč a v obležení obránců ho procpal do sítě.

Dalších šancí se diváci dočkali až kolem 60. minuty. Nejdříve napřáhl z otočky za vápnem hostující Mikkel Damsgaard, s jeho zakončením si ovšem Kaminski poradil. Krátce nato už ale kapituloval po rohu Sergia Reguilóna, který důrazným výskokem zužitkoval Ethan Pinnock.

O další dvě minuty později vrátil míč před branku Bryan Mbeumo a na zadní tyči si ho našel Lewis-Potter, jenž hlavičkou navýšil vedení na 4:0. Ani tím ale hosté neskončili. V 86. minutě zachránil míč těsně před gólmanem Vitaly Janelt, jenž pak nahrál před naprosto nehlídanou branku, do které se bez obtíží trefil Kevin Schade.

Wissovy statistiky proti Lutonu.
Wissovy statistiky proti Lutonu.Opta by Stats Perform / AFP

Alespoň čestný zásah ze strany Luton obstaral ve druhé minutě nastavení Luke Berry, když po kličce gólmanovi trefil odkrytou síť. Luton tak po tragickém výkonu nezískal ani bod a zůstal na 18. příčce.

Sheffield Utd – Burnley 1:4

V úvodu duelu podržel ospalé Burnley Arijanet Murič. Kosovský brankář zažehnal nebezpečí, jež pramenilo z přesného centru Jamese McAteeho na nabíhajícího Olivera McBurnieho, který ale trefil přemisťujícího se kosovského gólmana přímo do pravé nohy. O chvíli později uvolnil Gustavo Hamer do šance Bena Breretona Díaze, tomu však zmenšil úhel pro zakončení opět Murič.

The Clarets neproměněné příležitosti domácího celku brzy potrestali. Ambiciózní pokus z velké dálky z kopačky Wilsona Odoberta byl sražen a míč dopadl na nohu Jacoba Bruuna Larsena, jenž jej napálil z voleje nekompromisně k bližší tyči. Krátce před odchodem do šaten se v pokutovém území uvolnil šikovně přes dva bránící hráče Lorenz Assignon a skrytou střelou překonal Iva Grbiče.

Krátce po návratu ze šaten se dočkaly Žiletky zaslouženého kontaktního gólu. McAtee posunul balon na roh velkého vápna, kde si jej přebral Hamer, efektivní zasekávačkou se zbavil dotírajícího Assignona a ranou na zadní tyč rozvlnil síť. Příznivci týmu ze Sheffieldu si dobrou náladu příliš dlouho neužili.

Na pravé straně dal totiž na odiv své ofenzivní choutky opět Assignon, jenž se zbavil svého strážce, předložil míč na úroveň penalty Lyleu Fosterovi a ten z prvního doteku překonal Grbiče. Následně se po necelé minutě pobytu na hřišti prosadil nádherným obstřelem zpoza šestnáctky Jóhann Berg Gudmundsson.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka Premier League