Leicester se dál topí, nestačil na Aston Villu. Chelsea po konci Pottera remizovala

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Leicester se dál topí, nestačil na Aston Villu. Chelsea po konci Pottera remizovala

Leicester dokázal proti Aston Ville srovnat, podruhé už se mu to ale nepodařilo.
Leicester dokázal proti Aston Ville srovnat, podruhé už se mu to ale nepodařilo.AFP
Premier League si po víkendu příliš neodpočala, už v úterý přišla se třemi dohrávkami sedmého a jednou osmého kola. Leicesteru nepomohl ani impulz v podobě konce trenéra Brendana Rodgerse, v sestupových vodách topící se Lišky doma podlehly Aston Ville 1:2. Rovněž namočený Leeds naopak zabral, doma si poradil s Nottinghamem 2:1. Chelsea v prvním zápase po vyhazovu kouče Graham Pottera remizovala s Liverpoolem 0:0.

Bournemouth – Brighton 0:2

Brighton slaví historicky první vítězství na půdě Bournemouthu v rámci Premier League. O zisku všech bodů rozhodl v prvním dějství fantastickou patičkou Evan Ferguson. Kromě efektního zakončení mladého Ira skončil za zády skvěle chytajícího Neta až pokus Julia Encisa z nastavení druhé půle. Hosté tak neprohráli už sedmé venkovní klání v řadě a znovu se přiblížili příčkám zajišťujícím místenku v některém z evropských pohárů, v nichž se dosud nikdy nepředstavili.

Leeds – Nottingham 2:1

Hostující celek vstoupil do důležitého střetnutí o záchranu úspěšně, když už ve 12. minutě rozvlnil síť Orel Mangala. The Whites ovšem ještě v první půli předvedli obrat. O vynoření United ze sestupových vod se postaralo duo křídelníků Jack Harrison a Luis Sinisterra. Hosté naopak potvrdili mizernou formu na stadionech soupeřů, kde zvítězili naposledy na začátku ledna.

Leicester – Aston Villa 1:2

Do vedení šli hosté, když se ve 24. minutě prosadil svým 11. gólem v ročníku Ollie Watkins. Liškám se sice podařilo vyrovnat, od 70. minuty ovšem hrály v oslabení a remízový stav nakonec neustrážily. O rozhodující trefu se postaral svým prvním zásahem po takřka dvou letech Bertrand Traoré, jenž byl přitom na hřišti teprve necelé tři minuty. Lišky tak prohrály sedmý z posledních osmi soutěžních zápasů.

Chelsea – Liverpool 0:0

Chelsea nedokázala prolomit dlouhotrvající smůlu v zakončení a s Liverpoolem se rozečla bez branek. Utkání obrazem hry k totožnému výsledku jako na podzim sice nesměřovalo, The Blues ovšem žádnou z mnoha příležitostí neproměnili v regulérní gól. Když už se jim totiž skórovat podařilo, hned dvakrát je o radost z vedení obral verdikt rozhodčích u videa.

Tabulka Premier League
Tabulka Premier LeagueLivesport