Livesport jedenáctka 13. kola Premier League: Sestavě kraluje dvougólový střelec Brightonu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport jedenáctka 13. kola Premier League: Sestavě kraluje dvougólový střelec Brightonu

Joao Pedro dirigoval výhru Brightonu dvěma góly.
Joao Pedro dirigoval výhru Brightonu dvěma góly.Profimedia / Livesport
Kromě nejlepší jedenáctky FORTUNA:LIGY budou Livesport Zprávy počínaje dnešním dnem nabízet i ideální sestavu Premier League složenou na základě zápasových hodnocení hráčů. Jediným klubem, který v ní tentokrát má vícenásobné zastoupení, je Brighton. Jeho výhru 3:2 v Nottinghamu dirigoval dvěma asistencemi Pascal Gross (32) a stejným počtem gólů Joao Pedro (22), jenž je zároveň se známkou 9,5 nejlépe hodnoceným hráčem 13. kola.
Ideální sestava 13. kola Premier League.
Ideální sestava 13. kola Premier League.Livesport

Brankář

André Onana (Manchester United) 8,4

Manchester United se dostává do formy, vyhrál třikrát po sobě, přičemž kamerunský reprezentant ve všech těchto utkáních zaznamenal čisté konto. Onana byl skvělý zejména při vítězství Rudých ďáblů 3:0 na hřišti Evertonu, když domácím zlikvidoval šest střel na bránu.

Obránci

Trent Alexander-Arnold (Liverpool) 8,2

V zápase proti Manchesteru City neměl snadnou úlohu, jelikož musel strážit Jeremyho Dokua. Přesto byl právě anglický obránce tím, kdo ve druhém poločase zareagoval na vedoucí branku Erlinga Haalanda a přízemní střelou na zadní tyč vyrovnal na konečných 1:1.

Pau Torres (Aston Villa) 8,2

Španělský stoper prožil příjemné nedělní odpoledne, jeho Aston Villa zvítězila na hřišti Tottenhamu 2:1. Torres vyhrál sedm soubojů a jednou na brankové čáře vykopl balon mířící do sítě. Jeho největším příspěvkem ke třem bodům ale byla prudká hlavička, díky níž hosté v nastavení první půle vyrovnali na 1:1.

Olexandr Zinčenko (Arsenal) 8,3

Zinčenko byl nejlepším hráčem Arsenalu při minulém vítězství nad Burnley a nyní krajní bek úspěch zopakoval, když Gunners uspěli na hřišti Brentfordu 1:0. Ukrajinec si připsal 70 přihrávek, pro spoluhráče vytvořil dvě šance a stěžejním zákrokem na brankové čáře zabránil ve skórování Nealu Maupayemu.

Záložníci

Anthony Gordon (Newcastle) 8,3

Neúnavný výkon anglického ofenzivního univerzála pomohl zraněními oslabenému Newcastlu k drtivé výhře 4:1 nad Chelsea. Gordon svůj výkon stupňoval ve druhé půli, kdy nejprve připravil gól pro Jamaala Lascellese a poté se sám prosadil. Rovněž se zasloužil o vyloučení Reece Jamese, který měl s jeho rychlostí značné potíže.

Marcus Tavernier (Bournemouth) 9,2

Bournemouth v posledních týdnech nabírá dech, z posledních čtyř ligových utkání vyhrál tři. A výkony anglického středopolaře na tom mají zásadní podíl. Tavernier se dvakrát gólově prosadil při vítězství Cherries 3:1 na hřišti Sheffieldu United, v první otevřel skóre a zkraje té druhé zvyšoval už na 3:0.

Pascal Gross (Brighton) 8,6

Vítězství 3:2 na hřišti Nottinghamu bylo pro Brighton prvním v Premier League od 24. září a německý záložník se pod něj podepsal dvěma asistencemi. Gross vytvořil pro své spoluhráče šest šancí a už během úvodního poločasu přihrál na góly Evanu Fergusonovi a Joao Pedrovi.

Willian (Fulham) 8,5

Pětatřicetiletý Brazilec dotáhl v pondělí večer svůj tým ke třem bodům v zápase s Wolves. Na vítězství 3:2 se podílel dvěma proměněnými pokutovými kopy, přičemž k tomu druhému si stoupl v 94. minutě.

Morgan Gibbs-White (Nottingham) 9,0

Sice skončil na straně poražených, ale v zápase s Brightonem představoval velkou útočnou hrozbu Nottinghamu. Spoluhráčům vytvořil čtyři šance, zaznamenal 13 kontaktů s míčem v soupeřově šestnáctce a hlavně si připsal gól a asistenci.

Jeremy Doku (Manchester City) 8,7

Belgický mladík dělal při remíze City s Liverpoolem pořádné problémy Alexandru-Arnoldovi. Doku působil dojmem, že na levé straně hřiště je prakticky všude. Absolvoval úctyhodných 12 driblinků a vytvořil čtyři šance, což je v obou případech maximum zápasu. V obraně vyhrál 18 soubojů a předvedl tři úspěšné skluzy.

Útočník

Joao Pedro (Brighton) 9,5

Do utkání s Nottinghamem vyběhl až ve 20. minutě místo zraněného Ansu Fatiho a šanci dokázal dokonale využít. Brazilský útočník dal dva góly a odměnou mu je kromě tří bodů i hodnocení 9,5. Pedro nejprve mířil přesně hlavou po skvělé přihrávce Grosse a ve druhém poločase bezpečně proměnil penaltu.

Tabulka Premier League.
Tabulka Premier League.Livesport