Livesport jedenáctka 17. kola Premier League: Paqueta ve formě, Onana má šesté čisté konto

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport jedenáctka 17. kola Premier League: Paqueta ve formě, Onana má šesté čisté konto

Lucas Paqueta zazářil.
Lucas Paqueta zazářil.AFP
V nejlepší jedenáctce kola Premier League, složené na základě známek Livesportu, se sešla rozmanitá společnost. Svého zástupce tu má osm klubů, přičemž největším dodavatelem je tentokrát Newcastle. Nejlepším hráčem 17. kola se stal Lucas Paqueta (33) z West Hamu s téměř dokonalým hodnocením 9,8.
Sestava kola Premier League.
Sestava kola Premier League.Livesport

Brankář

Andre Onana (Manchester United) 8,7

Onana pomohl Manchesteru United získat cenný bod na hřišti Liverpoolu. I když je v aktuální sezoně velmi kritizován, patří mezi nejlépe hodnocené hráče týmu. Tentokrát se prezentoval vynikajícím výkonem, připsal si osm zákroků a vychytal šesté čisté konto v Premier League.

Obránci

Trent Alexander-Arnold (Liverpool) 9,2

Dalším výrazným hráčem remízového šlágru mezi Liverpoolem a United byl Trent Alexander-Arnold, který představoval pro obranu hostů permanentní hrozbu. Pravý obránce Kloppova výběru má tradičně dostatek volnosti pro útočnou hru a vytváření šancí. To platilo i tentokrát, Alexander-Arnold se postaral o šest klíčových přihrávek, připravil i jednu velkou šanci, kterou však jeho spoluhráči nevyužili. Dobře zahrál i v obraně, statistikové mu napočítali osm vyhraných osobních soubojů.

Dan Burn (Newcastle United) 8,2

Newcastle v posledních měsících ničila častá zranění a tak fanoušci plesali, když se vrátil do základní sestavy zadák Burn. Jeho přínos v utkání s Fulhamem (3:0) se ukázal jako mimořádný. Nejenže se zapsal do střelecké listiny, ale dominoval i v obraně a vyhrál všech sedm soubojů. Kromě toho bylo jeho 88 % přihrávek přesných a také zapsal čtyři zisky míče.

Alex Moreno (Aston Villa) 8,1

Trest Lucase Digneho znamenal vynucenou změnu v sestavě Aston Villy. Poprvé se v základní sestavě představil Alex Moreno v bojovném utkání s Brentfordem (2:1) a rozhodně se neztratil. Morenova aktivita byla vidět na obou koncích hřiště a dokonce došlo i na gólovou radost. Čtvrt hodiny před koncem si vyvezl míč ke střele a přesně zamířil na zadní tyč. Jeho trefa dal Ville základ k otočení skóre, udržela vítěznou vlnu a upevnila třetí příčku tabulky.

Záložníci

Mohammed Kudus (West Ham) 8,9

Dva góly Kuduse v prvním poločase pomohly West Hamu k impozantní výhře 3:0 nad Wolves. Ghanský středopolař nejprve skvěle namířil po dlouhém sprintu přízemní střelu k tyči a o deset minut později svůj účet zdvojnásobil velmi podobným způsobem, když znovu proměnil další rychlý kontr. Kudus byl po celý zápas hrozbou a ukazuje se, že Kladiváři našli v létě ideální posilu.

Amadou Onana (Everton) 8,4

Onana vstřelil svůj první gól v aktuální sezoně Premier League a pomohl Everonu k vítězství 2:0 na hřišti Burnley. Kromě vstřelené branky si belgický záložník vedl velmi dobře i v mezihře, připsal si jednu klíčovou přihrávku, vyhrál pět soubojů, dvakrát získal míč. Onana si za svůj dominantní výkon vysloužil hodnocení 8,4, což byla nejvyšší známka ze všech hráčů v utkání.

Bruno Guimaraes (Newcastle United) 9,1

Druhý ze tří hráčů Newcastlu, kteří se dostali do týmu týdne. Bruno Guimaraes byl při vítězství nad Fulhamem 3:0 nejlepším hráčem zápasu. Brazilský záložník nahrál na jeden gól, vytvořil dvě velké šance a při 141 dotycích s míčem si udržel 90% přesnost přihrávek. Díky jeho výkonu se Newcastlu podařilo ukončit v Evropě neúspěšný týden jednoznačnou výhrou v domácí soutěži. 

Anthony Gordon (Newcastle United) 8,1

Také Gordon odehrál v sobotu v dresu Newcastlu výborný zápas a na výhře nad Fulhamem se podílel jednou asistencí. Jeho kreativita pomohla Magpies přehrávat zahuštěnou obranu soupeře, který po brzkém vyloučení hrál skoro 70 minut v oslabení. Gordon se postaral o čtyři klíčové přihrávky a trefil i brankovou konstrukci.

Útočníci

Dejan Kulusevski (Tottenham Hotspur) 9,0

Kulusevski hrál důležitou roli při vítězství Spurs 2:0 nad Nottinghamem Forest. Švédský útočník připravil gól pro Richarlisona a ve druhém poločase sám přidal branku. I jinak ale dělal celý večer soupeřově obraně problémy svými chytrými přihrávkami. Stál u zrodu dalších dvou velkých šancí a i díky jeho výkonu Spurs vyhráli druhý zápas v řadě. Příznivce Tottenhamu těší, že při absenci Jamese Maddisona svědčí křídelníkovi role kreativního hráče.

Kulusevski slaví proti Nottinghamu Forest.
Kulusevski slaví proti Nottinghamu Forest.AFP

Cole Palmer (Chelsea) 9,1

Palmer byl hlavním strůjcem triumfu Chelsea nad Sheffieldem United (2:0) a nový trenér hostí Chris Wilder musel před soupeřem smkenout. Palmer se zaskvěl hlavně krásnou asistencí na druhý gól Blues, když připravil pozici pro Nicolase Jacksona. Tvořil ale i další velké šance a udržel si 92% přesnost přihrávek.

Lucas Paqueta (West Ham) 9,8

To nejlepší nakonec. Paquetu při výhře West Hamu 3:0 nad Wolves téměř nešlo bránit. Brazilský útočník zapsal tři parádní asistence, když všechny góly svého týmu připravil ideálně načasovanými přihrávkami. Kromě toho také publikum tleskalo jeho samostatným akcím, čtyři z pěti pokusů o driblink vyšly zdárně. Paqueta byl také při svém dominantním výkonu ve středu pole třikrát faulován. Hodnocení 9,8 mu vyneslo naše ocenění Hráč týdne.

Paquetova čísla proti Wolves.
Paquetova čísla proti Wolves.Livesport