Livesport jedenáctka 23. kola Premier League: Hvězdu City zastínil Cunha z Wolves

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport jedenáctka 23. kola Premier League: Hvězdu City zastínil Cunha z Wolves
Matheus Cunha zazářil na Stamford Bridge hattrickem.
Matheus Cunha zazářil na Stamford Bridge hattrickem.Profimedia / Livesport
Premier League má za sebou rekordní víkend – v 10 zápasech 23. kola padlo celkem 45 gólů, nejvíc v historii anglické nejvyšší soutěže. Phil Foden (23) a Matheus Cunha (24) si připsali hattrick, přičemž nejvyšší výslednou známku si vysloužil právě brazilský forvard, jenž zásadně pomohl Wolves k venkovnímu triumfu nad Chelsea. Kdo další pronikl do ideální sestavy na základě hodnocení Livesportu?
Sestava kola Premier League.
Sestava kola Premier League.Livesport

Brankář

Mark Flekken (Brentford) 9,4

Přestože gólman Brentfordu inkasoval při porážce 1:3 s Manchesterem City třikrát, mezi tyčemi exceloval a o víkendu byl ze všech brankářů PL hodnocen zdaleka nejlépe. Nizozemec si připsal 12 zákroků a dokonce přidal i asistenci, když odkopem našel Neala Maupaye, který poslal Včely do vedení.

Obránci

Pascal Gross 9,1 (Brighton)

Univerzál, který umí zahrát v obraně i záloze, tentokrát v sestavě Livesportu figuruje na pravém kraji defenzivní řady. Pravda je, že při triumfu nad Crystal Palace 4:1 bylo čtyřnásobného německého reprezentanta plné hřiště. Vidět byl hlavně směrem dopředu, když si připsal tři klíčové přihrávky a dvě asistence.

Pascal Gross pomohl k triumfu nad Crystal Palace.
Pascal Gross pomohl k triumfu nad Crystal Palace.AFP

Lewis Dunk 8,4 (Brighton)

Další zástupce Brightonu, jehož spolehlivý výkon pomohl k prvnímu ligovému vítězství Racků v tomto kalendářním roce. Anglický obránce otevřel proti Crystal Palace už ve třetí minutě skóre, když zakončoval po rohu hlavou. Poté s přehledem dirigoval zadní řadu, která až na jednu výjimku eliminovala útočné hrozby soupeře.

Alex Moreno 8,1 (Aston Villa)

Villans ve 23. kole rozprášili sestupem ohrožený Sheffieldem United 5:0 a Morenova přítomnost byla znát na obou koncích hřiště. Ojedinělé útočné výpady Blades po jeho straně vyšly naprázdno, krátce po přestávce dal navíc španělský obránce skóre definitivní podobu, když pálil levačkou z voleje do protipohybu brankáře.

Záložníci

Phil Foden 9,5 (Manchester City)

Anglický střízlík byl hlavní hvězdou City, kteří si z Brentfordu odvezli výhru 3:1. Foden druhým hattrickem kariéry vylepšil svůj střelecký účet v aktuálním ročníku Premier Leauge na osm gólů. Za zmínku stojí zejména poslední zásah, kdy se po přiťuknutí od Erlinga Haalanda protáhl mezi obránci a s přehledem zakončil podél Flekkena.

Ross Barkley 9,4 (Luton)

Někdejší anglický reprezentant a hráč Chelsea prochází v posledních měsících pomyslným obrozením, což demosntroval vynikajícím výkonem při divoké remíze Lutonu s Newcastlem 4:4. Gólem a asistencí pomohl nováčkovi nastřílet čtyř branky ve druhém utkání v řadě a opět ukázal, že v bitvě o záchranu bude klíčovým mužem.

Kevin De Bruyne 8,6 (Manchester City)

Jeho návrat po zranění se pro City ukazuje jako stěžejní. Belgický špílmachr poprvé po opuštění marodky absolvoval celý zápas a pro Brentford znamenal konstantní hrozbu. Podařené představení podtrhl asistencí na druhý gól Fodena, jehož hlavu našel ve vápně milimetrovým centrem. Klíčové přihrávky zapsal čtyři, třikrát vyystřelil na bránu.

Alejandro Garnacho 8,7 (Manchester United)

Jeden ze strůjců pohodového vítězství Manchesteru United nad West Hamem 3:0. Argentinský křídelník dal Hammers dva góly a zároveň se postaral o tři klíčové přihrávky. V aktuálním ročníku má Garnacho na kontě už devět gólů napříč soutěžemi a v pouhých 19 letech rozkvétá ve stěžejního člena souboru Erika ten Haga.

Útočníci

Matheus Cunha 10 (Wolves)

Brazilský útočník se stal možná trochu nečekaně hlavní postavou utkání Chelsea – Wolves, které hosté ovládli 4:2. Cunha nasázel hattrick a stal se teprve druhým hráčem Premier League, jemuž Livesport v probíhající sezoně udělil maximální hodnocení 10. Proto nepřekvapí, že se někdejší hráč Lipska či Atlétika stal nejlepším hráčem 23. kola.

Carlton Morris 8,2 (Luton)

Další člen kádru nováčka, který nadchl osmigólovou přestřelkou v Newcastlu. Anglický útočník dělal po celý zápas Strakám problémy, zejména při rychlých výpadech do rozhozené obrany. Morris, jenž v sobotu zapsal bilanci 1+1, bude pro Luton podobně jako Barkley nadmíru důležitý v boji o setrvání mezi elitou.

Ollie Watkins 9,0 (Aston Villa)

Stává se jedním ze symbolů průlomového ročníku Aston Villy, v aktuální sezoně patří k vůbc nejlepším útočníkům Premier League. Při demolici Sheffieldu jeden gól dal a na dva nahrál, přičemž ligovou bilanci v ročníku si vylepšil na 11+10 ve 23 utkáních. Už teď bodově vyrovnal svou nejlepší sezonu, pomýšlet může i na korunu pro krále střelců.

Watkins zažívá mimořádně produktivní sezonu.
Watkins zažívá mimořádně produktivní sezonu.Livesport