Livesport jedenáctka 24. kola Premier League: Dominance hvězd Arsenalu a Manchesteru United

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport jedenáctka 24. kola Premier League: Dominance hvězd Arsenalu a Manchesteru United
Declan Rice zařídil při šestibrankovém triumfu Arsenalu na stadionu West Hamu polovinu gólů.
Declan Rice zařídil při šestibrankovém triumfu Arsenalu na stadionu West Hamu polovinu gólů.Profimedia / Livesport
Nejlepší jedenáctku kola Premier League, složenou na základě známek Livesportu, ovládli fotbalisté Arsenalu a Manchesteru United. Hráči obou velkoklubů v ní obsadili celkem sedm míst. Nejlepší ze všech byl záložník londýnského celku Declan Rice (25), jenž řídil demolici svého bývalého týmu.
Tým 24. kola Premier League.
Tým 24. kola Premier League.Livesport

Brankář

Andre Onana (Man. United) 8,8

Na cenném venkovním vítězství United nad Aston Villou měl lví podíl. Kamerunský reprezentant sice neudržel čisté konto, ale jeho osm zákroků bylo pro Rudé ďábly klíčem k důležitým bodům, když porazili svého soupeře v boji o Ligu mistrů.

Obránci

Diogo Dalot (Man. United) 8,6

Ve Villa Parku měl také plné ruce práce a činil se nejen v defenzivě. V závěru totiž perfektně našel Scotta McTominaye, který hlavou vstřelil rozhodující branku.

Harry Maguire (Man. United) 8,4

Potvrdil formu a předvedl jistý výkon. Anglický stoper pětkrát ukončil soupeřovu akci, vyhrál tři obranné souboje a uspěl ve všech sedmi hlavičkových soubojích. K tomu po rohovém kopu přiťukl míč na trefu Rasmusi Höjlundovi.

Antonee Robinson (Fulham) 8,4

Předvedl další solidní výkon v duelu, v němž Fulham porazil Bournemouth 3:1. Americký levý obránce proti Cherries pětkrát zachytil soupeřovu přihrávku a také vyhrál všechny tři obranné souboje.

Záložníci

Declan Rice (Arsenal) 9,5

Hvězda zápasu proti jeho bývalému zaměstnavateli West Hamu. Nahrál na góly Williama Saliby a Gabriela a poté završil svůj výkon skvělým pokusem z dálky, kterým nedal Alphonsu Areolovi žádnou šanci. Riceovo představení bylo tak úchvatné, že mu nakonci někteří zbývající fanoušci domácích zatleskali.

Riceovy statistiky proti West Hamu.
Riceovy statistiky proti West Hamu.Profimedia / Livescore

Vini Souza (Sheffield) 8,5

Pozitiva jsou pro Sheffield v této sezoně vzácností, ovšem výhra 3:1 nad Lutonem, který bojuje o sestup, jeho situaci trochu vylepšila. Brazilec byl klíčovým mužem a ve druhém poločase se postaral o to, aby body putovaly do Yorkshiru.

Bruno Guimaraes (Newcastle) 8,4

Vstřelil dva góly a řídil výhru Newcastlu 3:2 na hřišti Nottinghamu Forest. První gól 26letého hráče byl krásným zakončením vnější stranou nohy, v 66. minutě pak vsítil vítězný gól.

Martin Odegaard (Arsenal) 9,2

Stejně jako Rice si užil produktivní odpoledne na východě Londýna, když si i on připsal dvě asistence. Norský reprezentant si vytvořil neuvěřitelných sedm šancí a rozdal úspěšných 109 přihrávek ze 115.

Bruno Fernandes (Man. United) 8,3

Při výhře United nad Villou připravil pro ostatní osm šancí, ale odešel bez gólového příspěvku. Portugalec rozehrál rohový kop, který Maguire poslal do cesty Höjlundovi.

Conor Gallagher (Chelsea) 8,9

Dalším hráčem, který pokořil svůj bývalý klub, byl Gallagher. Hnal dopředu Chelsea, která porazila Crystal Palace 3:1. Jejich bývalá opora se v Selhurst Parku trefila dvakrát...

Útočník

Bukayo Saka (Arsenal) 9,4

Zápas s West Hamem byl pro něj plný milníků. Vstřelil svůj 50. gól v dresu Arsenalu a zároveň se podílel na 100. gólu svého mateřského klubu. První přišel z penalty, druhý byla prudká střela k tyči.