Livesport jedenáctka 30. kola Premier League: Pět aktérů zápasu Chelsea – Burnley

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport jedenáctka 30. kola Premier League: Pět aktérů zápasu Chelsea – Burnley

Cole Palmer dal v zápase s Burnley oba góly Chelsea.
Cole Palmer dal v zápase s Burnley oba góly Chelsea.AFP
V ideální sestavě 30. kola Premier League, která vzniká na základě zápasových známek udělovaných Livesportem, figuruje hned pět aktérů zápasu Chelsea s Burnley (2:2). Jim i celé sestavě vévodí se známkou 9.4 záložník Blues Cole Palmer (21), jenž dal při remíze 2:2 oba góly domácích.
Tým 30. kola Premier League.
Tým 30. kola Premier League.Livesport

Brankář

Arijanet Murič (Burnley) 9,1

Nedávno se vrátil do základní sestavy a při remíze 2:2 předvedl na Stamford Bridge úctyhodných 11 zákroků. Svůj tým držel zejména ve druhém poločase, který Burnley odehrálo v oslabení po vyloučení Lorenze Assignona.

Obránci

Conor Bradley (Liverpool) 8,4

Při výhře Liverpoolu 2:1 nad Brightonem předvedl další špičkový výkon. Byl znát na obou koncích hřiště, připsal si šest obranných zákroků a vyslal čtyři klíčové přihrávky. I díky severoirskému obránci se Reds vyšvihli do čela ligy.

Conro Bradley v zápase s Brightonem.
Conro Bradley v zápase s Brightonem.AFP

Kristoffer Ajer (Brentford) 8,2

Brentford byl v zápase s Manchesterem United lepším týmem, může však být rád za remízu 1:1. Tu mu vystřelil norský zadák, který v deváté minutě nastavení zareagoval na vedoucí branku Masona Mounta z 96. minuty.

Dara O'Shea (Burnley) 8,2

Burnley po čtyřech porážkách najelo do příjemnějších vod, sérii bez prohry protáhlo na tři utkání a vrací se do boje o záchranu. Pod remízou s Chelsea je podepsán i irský obránce, jenž v 81. minutě vyrovnal na 2:2.

Záložníci

Cole Palmer (Chelsea) 9,4

S náskokem se stal nejlepším hráčem 30. kola. Po celý zápas představoval pro obranu Burnley hrozbu, devětkrát vystřelil, z toho čtyřikát na branku. Dvěma góyl potvrdil pozici jednoho z největších talentů anglického fotbalu.

Palmerovy statistiky proti Burnley.
Palmerovy statistiky proti Burnley.Opta by Stats Perform / AFP

Josh Cullen (Burnley) 8,4

Třetí zástupce Burnley v ideální jedenáctce, Clarets pomohl k bodu ze Stamford Bridge gólem a asistencí. Ve středu hřiště tvořil hru a vytvářel šance pro spoluhráče, přesnost jeho přihrávek se dostala na hodnotu 94 %.

Rodri (Manchester City) 8,2

Z remízy 0:0 s Arsenalem nemůže v City panovat spokojenost, výkon Rodriho každopádně patřil k tomu lepšímu, co obhájce titulu v nedělním šlágru předvedl. Mimo jiné vyhrál 15 soubojů a zapsal tři klíčové přihrávky.

Heat mapa Rodriho v zápase s Arsenalem.
Heat mapa Rodriho v zápase s Arsenalem.Opta by Stats Perform / AFP

Mohammed Kudus (West Ham) 8,4

Ghanský křídelník i přes porážku West Hamu s Newcastlem 3:4 potvrdil, že je jedním z nejlepších hráčů Kladivářů v aktuální sezoně. V St James' Parku zaznamenal gól a asistenci, bilanci v ročníku si vylepšil na 7+4. 

Útočníci

Ben Brereton Díaz (Sheffield United) 8,7

Lednová posila z Villarrealu prokázala při remíze Sheffieldu United s Fulhamem 3:3 dobrou formu. Chilský útočník měl prsty ve všech gólech Blades, dvakrát sám skóroval a jednu branku připravil pro Oliho McBurnieho.

Alexander Isak (Newcastle) 8,6

Při divokém vítězství nad West Hamem se dvakrát prosadil z pokutového kopu a dovedl zraněními sužovaný tým k cennému vítězství v honbě za evropskými poháry. Švédský forvard si připsal i asistenci u třetího gólu Strak.

Mychajlo Mudryk (Chelsea) 8,6

Byť v Chelsea zatím nenaplňuje velká očekávání, při remíze s Burnley se prezentoval špičkovým výkonem. Zapsal čtyři klíčové přihrávky, dostal se do jedné velké šance a před pauzou vybojoval penaltu, z níž šli Blues do vedení.

Tabulka Premier League