Livesport jedenáctka 35. kola Premier League: Vládne Newcastle, hráčem kola je Haaland

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport jedenáctka 35. kola Premier League: Vládne Newcastle, hráčem kola je Haaland

Nejlépe hodnoceným hráčem uplynulého kola Premier League byl Erling Haaland.
Nejlépe hodnoceným hráčem uplynulého kola Premier League byl Erling Haaland.Profimedia / Livesport
Sezona Premier League se blíží do finiše a boje o titul, evropské poháry i o záchranu jsou stále otevřené. Ve 35. kole nejvyšší anglické soutěže zazářili hráči Newcastlu, kteří do ideální jedenáctky Livesportu sestavované na základě zápasových známek pronikli tři. Dva zástupce dodal Manchester City, jehož útočník Erling Haaland (23) se stal nejlépe hodnoceným hráčem celého kola.
Ideální tým 35. týdne Premier League.
Ideální tým 35. týdne Premier League.Livesport

Brankáři

Arijanet Muric (Burnley) 8,8

Kosovský brankář vydatně pomáhá Burnley v boji o přežití. Potřetí v řadě z něj hodnocení učinilo hráče zápasu, při remíze remíze 1:1 s Manchesteru United si na Old Trafford připsal úctyhodných devět zákroků a dokonce se mu podařila jedna klíčová přihrávka, což jen dokládá jeho špičkovou hru nohama.

Obránci

Toti (Wolves) 8,1

Portugalský bek se zapsal do střelecké listiny při výhře Wolves 2:1 nad Lutonem a pomohl svému týmu k prvnímu vítězství od začátku března a ukončení série sedmi zápasů bez tříbodového zisku. Toti vyslal celkem tři střely, ale platný byl i v obraně, když vyhrál sedm soubojů a čtyřikrát odvrátil balon.

Joško Gvardiol (Manchester City) 8,2

Manchester City udržel díky výhře 2:0 nad Nottinghamem krok s Arsenalem v boji o titul a lví podíl na triumfu měl i chorvatský obránce. Po půlhodině hry zavěsil hlavou po rohovém kopu a potřetí během dubna dal důležitý gól. Jako obvykle pomáhal City dominovat na míči, udržel si 86% přesnost přihrávek.

Andrew Robertson (Liverpool) 8,4

Po remíze 2:2 na hřišti West Hamu, při níž Robertson skóroval poprvé od loňského září, se zdá, že šance Reds na titul jsou tytam. Navzdory další ztrátě Liverpoolu odvedl anglický bek na levé straně obrany dobrý výkon, rozdal pět klíčových přihrávek, vyhrál dva souboje a měl 104 dotyků s míčem.

Záložníci

Jacob Murphy (Newcastle) 8,7

První ze zástupců Newcastlu, který doma zničil Sheffield United 5:1 a tím odsoudil Blades k sestupu do do Championship. Anglický středopolař zaznamenal jednu asistenci, spoluhráčům poslal čtyři klíčové přihrávky a vyprodukoval jednu střelu. I díky jeho příspěvku mají Straky na dosah šesté místo tabulky.

Bruno Fernandes (Manchester United) 8,5

Portugalský špílmachr byl opět s přehledem nejlepším hráčem United, které však v souboji s o záchranu hrajícím Burnley dotáhl pouze k remíze. Fernandes vyslal úctyhodných devět klíčových přihrávek a připravil čtyři velké šance, žádná však nebyla jeho spoluhráči využita.

Heat mapa Bruna Fernandese proti Burnley.
Heat mapa Bruna Fernandese proti Burnley.Livesport

Kai Havertz (Arsenal) 8,7

Německý šikula sice při výhře Arsenalu 3:2 na hřišti Tottenhamu operoval v útoku, ale po skvělém výkonu v derby zkrátka musel být v sestavě někam zařazen. Havertz nejprve parádně přihrál na gól Bukayu Sakovi a krátce poté zvýšil hlavou po rohovém kopu na 3:0. Kanonýři v nervózním závěru důležité vítězství uhájili.

Harvey Barnes (Newcastle) 8,8

Do sestavy Newcastlu naskočil až jako střídající hráč ve druhém poločase, ale i tak byl na hřišti znát. Přestože se balonu dotkl pouze šestnáctkrát, předvedl během 25 minut dvě klíčové přihrávky, vytvořil jednu velkou šanci, vyhrál oba souboje, jichž se účastnil, a připsal si asistenci.

Útočníci 

Enes Unal (Bournemouth) 8,9

Turecký forvard pomohl Bournemouthu gólem a asistencí k vítězství 3:0 nad Brightonem, díky němuž se Cherries dostali na 48 bodů, což je v Premier League jejich klubový rekord. Unal si na hrotu dobře rozuměl s Dominikem Solankem a podařený výkon korunoval svou druhou brankou od zimního přestupu z Getafe.

Erling Haaland (Manchester City) 9,5

Při vítězství City sice odehrál pouze 28 minut, i tak ovšem předvedl skvělý výkon a umlčel kritiku, která se na něj v poslední době snášela. Skóroval pouhých devět minut po příchodu na hřiště, když převzal míč na hranici šestnáctky, posunul si ho podél obránce a zakončil na zadní tyč.

Haalandovy statistiky proti Nottinghamu.
Haalandovy statistiky proti Nottinghamu.Opta by Stats Perform

Callum Wilson (Newcastle) 9,4

Po dvouměsíční absenci zaviněné zraněním se rozehrává do solidní formy. Na vítězství Strak se podílel brankou na 5:1, když šikovným prvním dotykem převzal míč uvnitř pokutového území a napálil ho do šibenice. Góly anglického útočníka budou klíčové při snaze týmu Eddieho Howea dostat se na pohárové příčky.